Erre jártak tavaly a magyarok Horvátországban

2021. január 16.

print MTI/Hetedhétország.hu

Erre jártak tavaly a magyarok Horvátországban

A korábbi évhez képest mintegy harmadára csökkent a magyar vendégek száma Horvátországban 2020-ban.





Tavaly több mint 220 ezer magyar turista járt Horvátországban, 65 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben. A magyar vendégéjszakák száma az előző évihez képest 60 százalékkal 1,3 millióra mérséklődött a múlt évben.

A magyarok legkedveltebb úti célja tavaly sorrendben:

1. Crikvenica

2. Rovinj

3. Vir

4. Opatija

5. Rab

6. Krk

A Magyarországról érkezők 53 százaléka magánszálláson, 17 százalékuk szállodában, 10 százalékuk pedig kempingben szállt meg.

A kereskedelmi és nem kereskedelmi szálláshelyeken vendégeskedők, valamint a hajós charterekkel érkezők számát összesítő eVisitor rendszer alapján 2020-ban 7,8 millió turistát regisztráltak Horvátországban, 2019-hez képest 63 százalékkal kevesebbet.

A vendégéjszakák száma 54,4 millió volt, ami 50 százalékkal mérséklődött a korábbi esztendőhöz képest. Az összes turista közül a külföldiek 43,1 milliónyi vendégéjszakát töltöttek az adriai államban, 55 százalékkal kevesebbet 2019-hez képest.

A Horvátországban nyaralók körében a vendégéjszakák alapján az Isztria, a Kvarner régiója és Zadar megye volt a legnépszerűbb. A külföldiek közül a legtöbb vendégéjszakát, 12,7 milliót a németek, 8,3 milliót a szlovének, 4,6 milliót pedig a lengyelek töltöttek a múlt évben Horvátországban.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play