A hegyek és a természet szerelmeseinek: A tiroli nyár újdonságai

2022. április 8.

print Hetedhétország.hu

A hegyek és a természet szerelmeseinek: A tiroli nyár újdonságai

A 2022-es nyári szezon újdonságai: Új hosszútávú túraútvonalak és tematikus útvonalak, hegyi kerékpártúrák, via ferraták, családi programok, természeti és kulturális létesítmények.

TÚRÁZÁS

Arlberg Trail: hosszú távú túrázás Tirol és Vorarlberg között

3 szakasz, 5 város, 3 nap: az új Arlberg Trail az öt arlbergi várost - Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph és St. Anton - körtúrán köti össze látványos alpesi tájakon keresztül. A sportos hosszútávú túra három napi szakaszon, összesen 50 kilométer hosszan váltakozik Tirol és Vorarlberg között, az út közel egyötödét kötélpályák segítségével teszik meg. A fennmaradó 40 kilométernyi túraútvonalon 6 038 méter emelkedő és ereszkedő métert tesz meg a közepesen nehéz hegyi ösvényeken.

Az Arlberg Trail Ticket egy fel- és egy leszállást tartalmaz a pálya összes szükséges kötélpályás felszállásra, és az egész nyári szezonban érvényes. A szállás St. Anton, Stuben és Lech településeken biztosított; kérésre olyan szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, mint például a csomagszállítás.

Arlberg Trail © Arlberg Marketing GmbH

Hoch-Tirol Trail: Határon átnyúló hosszútávú túraútvonal Dél-Tiroltól Kelet-Tirolig

A Hoch-Tirol Trail három szakaszon köti össze a dél-tiroli Ahrntal-völgyben fekvő Prettau falut a kelet-tiroli Prägraten am Großvenedigerrel. A túrázók 25 kilométer hosszan átszelik a dél-tiroli Rieserferner-Ahrn Natúrparkot és a kelet-tiroli Hohe Tauern Nemzeti Parkot. 1490 méter emelkedőt és 1000 méter ereszkedést kell megtenni, a dél-tiroli Lenkjöchlhütte és a kelet-tiroli Clara Hut támaszpontként szolgál. A határon átnyúló hosszútávú túraútvonal belépési pontjai népszerű túracélpontok, de a köztük lévő út vadregényes és alig érintett területeken vezet.

Ínyenc túrák a Wilder Kaiser régióban

A Wilder Kaiser régió számos regionális termelőnek ad otthont. A termékkínálat változatos, és a bio minőségű hústól a finom szeszes italokig, kézműves termékekig és még sok más termékig terjed. A "Wilder Kaiser Marketplace" platformmal összhangban a régió most először kínálja az új Marketplace Enjoyment Tours túrákat. Gyalogosan és kerékpárral, festői útvonalakon, a "Marktplatz Wilder Kaiser" gazdaságait látogatják meg és kóstolják meg termékeiket.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play