Most érdemes Splitbe utazni: Májusban mindenki kipróbálhat valami újat

2022. május 9.

print Hetedhétország.hu

Most érdemes Splitbe utazni: Májusban mindenki kipróbálhat valami újat

Splitben az egy hónapig tartó sportfesztiválon ingyenes szabadtéri tevékenységeket tartanak.





Május 1-jétől május 29-ig a spliti lakosok és turisták ingyenesen vehetnek részt különböző szabadtéri sporttevékenységeken - írja a themayor.eu.

A híres edző, Sanja Žuljević és a spliti idegenforgalmi hivatal által szervezett WorkOUT Split Fest célja, hogy a hideg téli hónapok után a szabadban való mozgásra ösztönözze az embereket.

Mivel az emberek gyakran vonakodnak kilépni a komfortzónájukból és kipróbálni valami újat, a fesztivál szervezői hangsúlyozzák, hogy mindenkit meghívnak, kortól és tapasztalattól függetlenül. Minden tevékenységet képzett szakemberek vezetnek, akik segítenek azoknak, akik idegenkednek attól, hogy új dolgokat próbáljanak ki.

Minden tevékenységre a szabadban kerül sor: kipróbálható sportok között szerepel többek között a jóga, a nordic walking, az utcai tánc, a szabad mászás, a futás, a meditáció és a plogging.

Bár a WorkOUT Split Fest elsősorban az egészségesebb életmódra szeretné inspirálni az embereket, nem ez az egyetlen célja. Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy vigyázni kell a környezetünkre. Ennek megfelelően az embereknek lehetőségük lesz részt venni a "plogging"-ban.

A két svéd ige, a plocka upp (felszedni) és a jogga (kocogni) szóból ered, a plogging azt jelenti, hogy kocogás közben szedjük össze a szemetet. Más szóval ez egy olyan tevékenység, amely nemcsak a fizikai jólétet, hanem a környezet jólétét is elősegíti.

Fontos megjegyezni, hogy az esemény szervezői minden résztvevőt - nemcsak a ploggingban résztvevőket - arra kérnek, hogy takarítsanak maguk után, és gondoskodjanak arról, hogy Split tiszta város maradjon.

"Gondolkodj globálisan, cselekedj helyben - ez a jól ismert mondás ma jobban érvényes, mint valaha" - írják a szervezők az esemény honlapján.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play