» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egyik legnépszerűbb németországi idegenforgalmi nevezetesség, a Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein, II. Lajos bajor király kastélya.


II. Lajos király mesebeli kastélya.

A neuschwansteini kastélyt II. Lajos bajor király számára építették (1845 - 1886). 1868 óta épült, de soha nem fejeződött be. Számára a kastélya a középkor kultúrájának és királyi méltóságának emlékműve volt, amelyet tisztelt, és amelyet újra akart teremteni. A középkori formákban, de a kor legmodernebb technológiájával épült és berendezett épület a historizmus leghíresebb épülete.

Castle, Fa, Fekvő, Kristin, Bajor, Allgäu, Németország

II. (Wittelsbach) Lajos bajor király 1864-től 1886-ig uralkodott. Romantikus hajlamú, a művészetek rajongója és Richard Wagner támogatója volt. Élete utolsó éveiben mérhetetlenül pazarolt, pompás kastélyokat építtetett (a Versailles kicsinyített másának szánt Herreninsel a Chiem-tóban, vagy Neuschwanstein a Starnbergi-tó partján) amelyekben legfeljebb csak rövid ideig lakott. Ma nem egy közülük turistalátványosság. II. Lajos máig tisztázatlan körülmények között a Starnbergi-tóba fulladt orvosával együtt. Minden jel szerint öngyilkos lett.

Tartomány:Bajorország
Cím:Neuschwanstein
GPS: 47° 33′ 27.21816″, 10° 44′ 59.03556″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward