» Spanyolország

» Spanyolország » Kantábria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2005 nyarán nyitották meg a látogatók előtt és azóta a spanyolországi Cantabria egyik legtöbbet látogatott természeti csodája.


Az El Soplao barlang a szpeleológia világreferenciája, mint ahogy az Altamíra a történelem előtti művészeté. Tizenhét kilométeréből négyet lehet megtekinteni.

A Cavina-hegy belsejében lévő El Soplaót cinket és ólmot bányászó munkások találták meg. Az 1857 óta megnyitott bányában kezdetleges eszközökkel dolgoztak. A gázokkal teli fojtogató levegőben enyhülést hozott a barlang természetes járataiból beáramló fuvallat. Innen származik a barlang neve. A bányát 1978-ban bezárták.

A járatok hat szinten helyezkednek el, de a megtekinthető különösnél különösebb aragonit képződmények a XX. század elején feltárt második szinten találhatók. Még a régi bányában alkalmazott kis vonat visz be alkalmanként 48-48 turistát, egy alagúton keresztül. Innen jutnak a Szellemek Csarnokába, amelyet azért neveztek el így, mert a cseppkőoszlopok szellemeket formáznak. Mellette van a Gorda, azaz a Kövér hatalmas terme tele sztalagmittal, sztalagtittal és a gravitációnak fittyet hányó, vízszintesen vagy akármilyen irányba növekvő alakzatokkal. Még csak nem is kell a képzeletnek beindulnia ahhoz, hogy papi ruhába öltözött alakokat, betlehemeseket, orgonákat, krokodilokat, lepelbe burkolózott kísérteteket, az északi folklór mitikus teremtményeinek, az elfeknek füleit lássa az ember.

Az edzettebbek számára van egy mélyebbre hatoló útvonal is, ide azonban már csak speciális felszerelés, lámpával ellátott sisak, gumicsizma szükséges. A látogatás időtartama itt mintegy két-két és fél óra.Tartomány:Kantábria
Cím:El Soplao
GPS: 43° 17′ 47.34024″, -4° 24′ 36.45648″
Honlap: https://www.elsoplao.es/es

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward