» Svájc

» Svájc » Bern


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Interlaken térségében Svájc teljes sokszínűsége megmutatkozik: az Eiger, a Mönch és a Jungfrau triumvirátusának lábánál elterülő, pálmafákkal övezett tavakból örök hóval fedett hegycsúcsok nőnek ki, havasi pásztorok és kézművesek adnak randevút a rockzene és a művészetek szerelmeseinek, és egymásra találnak a több száz éves hagyományok és a nemzetközi kulturális események is.


Akár a régi időkben

Interlaken térségében különös hangsúlyt fektetnek a szokások és hagyományok ápolására. Kora tavasszal a havasi pásztorok – akár a régi időkben – felvonulnak az állatokkal a hegyi legelőkre, és a tehenektől kapott tejből ugyanúgy készítik ízletes sajtjaikat, mint őseik régen. A Ballenbergi szabadtéri múzeum a svájci emberek sokszínű kultúrájával ismerteti meg látogatóit, és az ország minden régiójának építészetét bemutató több száz éves, eredeti épületek, az ápolt kertek és mezők, valamint 250 őshonos háziállat segítségével életre kelti a régmúlt időket. A kézművességnek, mint a brienzi fafaragásnak, a hegedűkészítésnek, valamint a késkészítés és csipkeverés művészetének azonban nemcsak a múzeumban, hanem a modern hétköznapokban is helyük van.

Kastélyok és történetek

Régmúlt idők pompájáról mesél a Thuni-tó partján található öt kastély, ahol korábbi évszázadok építészeti megoldásai és lakberendezési tárgyai, régi, értékes játékok és történelmi műtárgyak mutatják be a helyiek életét és történelmét. A térségben található szabadtéri színpadokon a világirodalom és a népi színjátszás klasszikusai mellett új és modern művek is bemutatásra kerülnek.

Harder Kulm - Interlaken házihegye

Interlaken saját hegye, a Harder Kulm is megközelíthető siklóvasúttal, amely kevesebb mint 10 perc alatt ér fel a csúcsra, ahol egy üvegpadlós kilátó és egy panoráma étterem található.

Világszínvonalú programkínálat

A nemzetközi rendezvények idején a világ minden részéről érkeznek látogatók a térségbe. Nyáron a Greenfield Festival, a Country & Trucker Festival és a Brienzersee Rockfestival gondoskodik a zenei pezsgésről, míg a tavasszal és nyáron megrendezésre kerülő Interlaken Classics és a Thuni Bach-napok a klasszikus zene szerelmeseit ejtik ámulatba. A Jungfrau maraton, a „pokoli“ Inferno triatlon és a Brienzi-tó körüli futás, Svájc legrégibb hosszútávfutó versenye három nagy sportesemény, amelyek során a résztvevőknek lehetőségük nyílik erejük összemérésére.

Svájc augusztus 1-jén ünnepli az államszövetség megalakulását. A nemzeti ünnep idején Interlaken is igyekszik a legszebb programokat összeállítani, ahol – ahogy annak Svájcban lennie kell – helye van a népművészetnek, a siklóernyőzésnek, a városi felvonulásnak, a jellegzetes svájci ételeknek és este a tó felett bemutatott tűzijátéknak is!

Unspunnen - A svájci népszokások olimpiája

Interlakenben és a Jungfrau régióban több száz évre tekinthet vissza a népviseletek és az alpesi pásztorok Unspunnen
ünnepe. A kő eldobása és a népi birkózás mellett bemutatják művészi ruháikat, táncolnak, zenélnek, jódliznak és énekelnek.

A tarka-barka kulturális esemény feltámasztására 1946- ban került sor, kifejezve a háború utáni örömöt, a béke utáni vágyat. A versenyek és az ünnepi tradíciók mára turistalátványossággá váltak. A nagy ünnepi körmenet, a kulturális műsorok és a virágdíszítési vetélkedés is része az eseménynek.

Már a XIII. században tartottak errefelé Unspunnen ünnepet, a várak előtt található réten, a barátság és a megbékélés jegyében. Az ünnepségsorozat célja akkor az volt, hogy a városok és a falvak, valamint az uralkodó és az elnyomott réteg között fennálló feszültségeket és az ellentéteket elsimítsák.

A legközelebbi Unspunnenfest 2029-ben lesz.Tartomány:Bern
Cím:Interlaken
GPS: 46° 41′ 10.85316″, 7° 51′ 47.53764″
Honlap: http://www.interlaken.ch/en/discover-interlaken.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward