» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Grafenegg neogótikus, Tudor stílusban épült kastély. A kastély körül elterülő angol park a XIX. századi Ausztria egyik legjelentősebb történelmi park létesítménye, kiválóan alkalmas piknikekhez.


A Kremstől 10 km-re keletre, kis falvak között fekvő Grafenegg kastély világhírű komolyzenei nyári fesztiválja valamint hatalmas, festői parkja felejthetetlen kikapcsolódást ígér a Grafeneggbe kirándulók számára.

Schloss Grafenegg
(c) Österreich Werbung/Alexander Haiden

Grafenegg kastélyparkjának területén kialakított új kulturális központra a régi és a modern építészet különleges összhangja jellemző. A 19. századi kastély mellett érdekes látványt nyújt a "Felhőtorony” (Wolkenturm) névre keresztelt futurisztikus szabadtéri színpad, és a modern koncertterem is. A nagy koncertterem vörösrézzel borított, szögletes modern épülettömbjének üveghomlokzatú főbejárata harmonikusan kapcsolja össze a 19. századi épületeket. Nem véletlenül választották a réz borítást: a most még vörösesen csillogó fém az idők múlásával antik hatású zöld színűvé válik. Az így változó, patinásodó felület ezáltal is közelebb kerül historikus környezetéhez.

A lovasiskola épületében kisebb, kamarazenei koncerteknek és egyéb rendezvényeknek helyet adó termeket alakítottak ki. A kastélypark egész évben szabadon látogatható, kivéve a szabadtéri koncertek idejét, ekkor csak a rendezvényre szóló jeggyel lehet belépni.

Az 1840-1873 között Tudor stílusban emelt neogótikus kastély, egy eredetileg itt állt reneszánsz vízivár helyére épült.

1945-től 1955-ig a szovjet megszálló csapatok rendezkednek be a kastélyban, teljesen tönkre téve az épületet és a parkot. Különösen a könyvtár sínyli meg a világháborút, szinte teljesen megsemmisül. Állami kézből Franz Albrecht Metternich-Sándor vásárolja vissza, majd gyönyörűen felújítva, 1971-től a környék kulturális és művészeti központjává fejlődik. A jelenlegi tulajdonos Tassilo Metternich-Sándor fejleszti tovább a kastély művészeti és zenei életét.

A turisták tavasztól őszig vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a kastély dísztermeivel, a belső udvarral, a kápolnával. Különösen szépek a dísztermek (Prunkräume) díszes mennyezetei, fakazettás ajtói, antik cserépkályhái. Páratlanul szép a kobaltkékben pompázó, neogótikus kastélykápolna eredeti, gótikus szárnyas oltárával és az esküvők és egyéb rendezvények számára igen közkedvelt nagyon romantikus berendezésű Herrensalon. Érdekes a márvány és porcelán fürdőszoba és a beüvegezett galéria különleges festményeivel.

A hatalmas, 32 hektáros gyönyörű angolpark kiválóan alkalmas piknikezésre az egzotikus és nemes fafajták között.Tartomány:Niederösterreich
Cím:Schloss Grafenegg, Grafenegg 10
GPS: 48° 25′ 42.78259″, 15° 44′ 46.57607″
Honlap: http:// www.grafenegg.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward