» Ausztria

» Ausztria » Burgenland » Fertő-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A B10 Fertő-tó kerékpárút vadregényes tájakon át vezet a nádrengeteg mentén, csodás kilátást kínálva a tóra, idilli szőlőskertek, nedves rétek és sós tavak között. A kerékpárút hossza: 135 km, ebből 38 km Magyarországon vezet.

A B10 Fertő-tó kerékpárút ötcsillagos értékelést kapott a Német Kerékpárklubtól. A tó megkerülésére vállalkozókat számtalan panzió és szálloda várja, így a kirándulás kellemes hétvégi programmá bővíthető. A rutintalanabb kerékpárosok pedig le is rövidíthetik az utat, és Illmitzből átkelhetnek a tavon hajóval Mörbisch am See-be.

A körút mentén található 11 modern kerékpáros pihenőhelyen a különleges dizájn magas funkcionalitással párosul. A náddal vagy ponyvával fedett pihenőhelyek harmonikusan illeszkednek a környezetbe, és árnyékos pihenőhelyet, valamint eső elleni védelmet kínálnak.

A Fertő tavat körbekarikázva 133 kilométert tekerünk le, ebből 38 kilométert a Magyarország területén. Alternatívaként az Illmitz és Mörbisch am See közötti kerékpárkomp kínálkozik, ezt igénybe véve a kerékpárút lerövidül (kb. 78 km). Körútjaink kiindulópontjául akármelyik B10-es melletti turisztikai helyszínt kiválaszthatjuk.

Kerékpárkölcsönzési lehetőség a a tó osztrák oldalán: Nextbike (www.nextbike.at.) A Nextbike állomások a kerékpárút 34 pontján találhatók. A kölcsönzés önkiszolgáló módon történik, a fizetés mobil telefonnal. Kölcsönzési állomás Fertőrákoson a kikötőben (Drescher Line).

A Neusiedler See -kerékpárút mellett a Jubileumi kerékpárút (R1), a Kirschblüten-kerékpárút (B12, 43 km), a Lacke kerékpárút (B20, 48 km), a Hanság-kerékpárút (B22, 53 km), a Kultúra-kerékpárút (B23, 26 km) a Lange Lacke kerékpárút (B27, 14 km), a Kogl-összekötő kerékpárutak (B13, 21 km és B31, 16 km), a Donau összekötő-kerékpárút (B21, 31 km) valamint a B24-es (16 km ) és a B26-os (48 km) összekötő-kerékpárutak várják a biciklizőket.

Tartomány:Burgenland
Település:Mörbisch
GPS: 47° 45′ 18.07524″, 16° 40′ 6.09348″
Honlap: https://www.neusiedlersee.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó