» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein

Dachstein gleccser / Dachstein Gletscherbahn


A Magas-Dachstein 2996 méteres magasságával Stájerország és az Északi-Kalkalpen legmagasabb hegye. Az új balkonos felvonó és semmibe nyúló függőhíd csak bátraknak!!!

A síelésre egész évben alkalmas Dachstein gleccser (2.700 m) egyaránt kiválóan alkalmas gleccsertúrákhoz, snowboardozáshoz és síeléshez, valamint az északi sport-elit egyik közkedvelt nyári edzőközpontja!

A Dachstein déli lankái alpesi vándor- és mászó-túrák kiindulópontjai és Ausztria legjobb mászó-területeihez tartoznak.

DACHSTEIN GLETSCHERBAHN: 1966. június 10-én került sor az első "ásónyomra", 1969. június 21-én pedig már az akkori köztársasági elnök, Franz Jonas általi megnyitóra. A Dachstein Gletscherbahn hegyállomása a Hunerkogelen 2700 méter magasban található.

Balkonos felvonó és új függőhíd bátraknak a Dachstein legújabb újdonságai.

Függőhíd a semmibe. Az új függőhíd a Dachstein déli fala mentén húzódik és 2700 méteres magasságban kínál különleges élményt a látogatóknak. A csaknem 100 méter hosszú és 12 százalékos emelkedést felmutató függőhíd a Jégpalotával közvetlen összeköttetésben áll. A függőhídról szenzációs kilátás nyílik a környező hegyekre. Szép idő esetén ellátni egészen a Szlovéniában található Triglav hegységig és a Salzburg tartományban fekvő "Kőtengerig” (Steinernes Meer). Belépő a hídra 3 euró. Gyerekeknek ingyenes. A jégpalota megtekintésekor ingyenes.

Balkonos felvonó. Az új nagykabinos felvonó az 1966 és 1969 között megépített Dachstein-Südwand felvonót váltotta fel. Az új Dachstein felvonót egy új, innovatív kabinnal szerelték fel, amely egy különleges újdonsággal is szolgál a látogatóknak: egy balkonnal. A balkon, amelyen 10 utas foglalhat helyet, még feledhetetlenebbé teszi a feljutást. Az új kabin túlnyomó részt üvegből áll, hogy az utasok zavartalanul élvezhessék a kilátást.

A hegyállomásnál található a Sky Walk kilátó és a Dachstein Jégpalota.

Dachstein Sky Walk. A kilátó-paltform közvetlenül a Dachstein Gletscherbahn hegyállomásánál található. A kilátó lenyűgöző körpanorámát kínál a környező hegyekre. A "Dachstein Sky Walk" 2700 méterrel a tengerszint felett található a Hunerkogels egy 250 méter magas, függőleges sziklafalának peremén. A 360 fokos panorámának köszönhetően a tekintetünk Szlovéniától egészen Csehországig vándorolhat. Az "Alpok balkonja" jóval magasabb, mint például a Niagara-vízesésnél, vagy a brazíliai Iguazu-vízesésnél található kilátók. A kilátó padlózatát üvegből készítették, aminek köszönhetően garantált a feledhetetlen élmény. Kötél, mászóvas és kockázat nélkül merülhet el mindenki az Alpok legszebb hegycsúcsainak egyedülálló látványában.

Dachstein Jégpalota. A Dachstein-gleccser belsejében található jégpalota egész Ausztriában egyedülálló látványosságnak számít. A Dachstein Jégpalota lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy megismerjék a gleccserek titokzatos világát. A különleges utazáshoz mindössze 3 percnyi sétára van szükség a Dachstein Gletscherbahn hegyállomásától.

A Dachstein Gletscherbahn hegyállomásától számtalan vonzó túraútvonal indul.

A gleccser ideális kiindulópont magas alpesi túrázáshoz és sziklamászáshoz. A Dachstein via ferrata útvonalainak népszerűsége annak köszönhető, hogy az egyes ösvények viszonylag fiatalok és csak nemrég, a legmodernebb nézőpontok szerint alakították ki őket. Egy további plusz pontot jelent a könnyű megközelíthetőség a Dachstein felvonónak köszönhetően. A szikla anyaga maga is tökéletes mászósziklaként ismert, emellett számtalan útvonal áll a bátor vállalkozók rendelkezésére a könnyűtől az extrém nehézig. A Dachsteinra vagy az Alacsony-Tauernre nyíló kilátás már a felfelé vezető úton is bámulatos, míg a csúcsra érve lélegzetelállító alpesi körpanorámában gyönyörködhetünk.

Aki kényelmesebb kikapcsolódásra vágyik, az betérhet a 2700 méter magasan található önkiszolgáló panorámaétterembe, ahol különleges kulináris élmények várják a vendégeket.

Viteldíj 2016: hegy- és völgymenet 36 EUR/fő, 27 EUR/fő tanuló (15-18 év), 18,50 EUR gyerek 6-15 év. 6 éves korig ingyenes. 13.00 órától a felnőtt viteldíj csak 31 euró, gyerekeknek és diákoknak szintén olcsóbb.

TIPP: Érdemes korán vagy 13.00 után érkezni a felvonóhoz, mivel délelőtt rengetegen igykeznek fel a hegyre!!!

Kombinált belépő a jégpalotába, a függőhídra és a semmibe vezető lépcsőre. 10 euró/felnőtt, és 5,50 euró/gyerek

A felvonó völgyállomását (Parkplatz Türlwand) Ramsauból egy díjköteles úton érhetjük el, azonban az út ingyenes a felvonó használatakor.

Frissítve: 2016. áprilisFotó: © Österreich Werbung, Fotograf: Reinhold Leitner, ©Steiermark Tourismus / Gery Wolf, Herbert Raffalt

Tartomány:Steiermark
Település:Ramsau am Dachstein
Cím:8972 Ramsau am Dachstein
GPS: 47° 28′ 3.62734″, 13° 37′ 34.44946″
Honlap: http://www.derdachstein.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó