» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal

Gerlos - Speicher Durlaßboden: Szörfözés az Alpok tetején


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A nagy hegyi tó a nyári hónapokban népszerű kirándulóhely. A tóban fürödni is lehet és még szörfözni is megtanulhat.


A Durlaßboden víztározó a Zillertalban, Gerlos településen található. 1966-ban készült el a 83 méter magas földgáttal együtt. A tározót a 31 km hosszú Gerlosbach-patak táplálja, amely a Gmündi tározóba ömlik.

Az osztrák Tirol és Salzburg tartományok közötti határ a Durlassboden-tó közepén halad keresztül.

A nagy hegyi tó ma a Zillertal öt víztározójának egyike, és a nyári hónapokban népszerű kirándulóhely. Itt élvezheti a Zillertali-Alpok lenyűgöző hátterét és mozoghat egy kicsit. Az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő tóban a mólónál található vitorlás- és szörfiskolában, valamint a tó bal partján lévő, szabadon hozzáférhető, játszótérrel ellátott napozóterasznál lehet úszni: a víz hőmérséklete nyáron akár 21 °C is lehet. Ha szeretne megtanulni vitorlázni vagy szörfözni, a gerlosi szörf- és vitorlásiskolában megteheti.

A kínálatot pedálcsónak-, kajak-, szörf- és SUP-kölcsönzés teszi teljessé, a búvárok pedig ősszel akár 20 méteres látótávolságra is számíthatnak. A Durlaßboden víztározó körsétáján több helyen is meg lehet állni egy kis frissítőre, többek között a „Seestüberl”-nél, ahol horgásznapijegyek is vásárolhatók. Ez a tó körút a hegyi kerékpárosok körében is nagyon népszerű.Tartomány:Tirol
Település:Gerlos
Cím:Speicher Durlaßboden
GPS: 47° 13′ 41.44278″, 12° 6′ 36.19134″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward