» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kelet-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hochpustertal a lélegzetelállító természeti csodák, gleccserek, vízesések, szurdokok, száguldó hegyi patakok és tavak világa, a 3000 méteres hegycsúcsok birodalma.


A régió völgyei: Pustertal, Villgratental, Tiroler Gail- / Lesachtal

A régió települései: Sillian, Heinfels, Strassen, Abfaltersbach, Anras, Ausservillgraten, Innervillgraten, Kartitsch, Obertilliach, Untertilliach

Drauradweg-Dráva kerékpárút. A Dráva forrásától, az olaszországi Toblachtól (Dobbiaco) a folyó mentén, Kelet-Tirolon és Karintián keresztül egészen a Szlovén Marburgig vezet, mintegy 366 kilométer hosszan. Nemzetközi elnevezése "R1". A kerékpárosok az ártéri terület érintetlen természeti környezetében, a Lienzi Dolomitok lenyűgöző kulisszája előtt tekerve juthatnak el a tavakban bővelkedő Karintiába. (részletek)

PUSTERTAL

Települései: Sillian, Heinfels, Strassen, Abfaltersbach, Anras

Sillian

Heinfels vára: Sillian közelében, a Puster-völgyben, a Villgraten-völgy torkolatában levő dombon álló várat Maximilian császár 1500-ban emelte. A várba gyalogosan a Villgraten patakon átívelő, 200 éves asztalos remeken, a "Punbrugge" hídon juthatunk, amely Ausztria egyik legrégibb fedett fahídja. A 66 m hosszú, tetővel fedett fahídat, amely a Villgratenbach felett ível át, a szájhagyomány szerint 1781-ben bánáti sváb ácsok készítették. Két részből áll, az egyik a kocsik, a másik a gyalogosok számára készült. Ma műemlékvédelem alatt áll, forgalom nincs rajta.

Wichtelpark Sillian kalandpark (részletek)

Gyerektúraút Sillianban (részletek)

Hochpustertaler Bergbahnen-Seilbahn Thurntaler kabinos felvonó. Völgyállomás: Sillian. Hegyállomás Thurntaler 2100 m.

TIROLER GAITAL/LESACHTAL

Települései: Kartitsch, Obertilliach, Untertilliach

Kartitsch

A Karni-Alpok hegygerincén, Kartitsch fölött található a mai államhatárnak az a pontja, az Obstansi-nyereg (Obstanser Sattel), ahol az 1919-ben elcsatolt Dél-Tirol tartomány és a már 1866-ban elveszített olasz Veneto tartomány közös határvonala metszi a mai osztrák-olasz határ vonalát. E "hármashatártól" nyugatra fekvő (tiroli) határszakaszt az első világháború után az 1919-es saint-germaini békeszerződésben húzták meg. Az ettől keletre húzódó (venetói) határszakaszt az 1866-os porosz-osztrák-olasz háborút lezáró bécsi békeszerződésben határozták meg. Az első világháborúban az államhatár a hegygerinceken húzódott, ennek ma is számos emléke látható a hegyekben (erődök, futóárkok, katonatemetők), de a venetói határszakaszt az 1919-es saint-germaini békeszerződés nem érintette.

A változatos környék alkalmas könnyű családi túrákra, és kemény alpesi hegymászásra is. A főgerincre felkapaszkodva az olasz államhatárra jutunk, itt a világháborús arcvonalból megőrzött erődítmények és fedezékek láthatók, és szép kilátás nyílik a Sexteni Dolomitokra, az olasz oldalon.

Obertilliach (1450 m)

Számos XVII-XVIII. századi parasztház teszi széppé a falut.

Obertillacher Bergbahnen: Doppelsessellift Golzentipp. Hegyállomás 2000 m magasban. Túrautak, hütték és fantasztikus panoráma.

VILLGRATENTAL

A Kelet-Tirolban található völgy az Alpok egyik "elfeledett" sarka. A Villgratental egyike az Alpok utolsó völgyeinek, amelyet még igazán érintetlennek nevezhetünk, turista inváziótól mentes terület. (részletek)Tartomány:Tirol
Település:Sillian
Cím:9920 Sillian
GPS: 46° 44′ 48.66288″, 12° 24′ 59.53968″
Honlap: http://www.hochpustertal.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward