» Ausztria

» Ausztria » Tirol

Kaunertaler Gletscherstraße - Az Alpok legszebb zsákutcája


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Autóval az örök jég birodalmába: útközben vízeséséket, hegyi állatokat, cirbolyafenyő erdőt láthatunk. A hegytetőn kilátóplatform lélegzetelállító kilátással a hármas határra, Ausztriára, Olaszországra és Svájcra.


Kaunertaler Gletscherstrasse (1.273-2.750 m)

a Kaunertal-gleccserút, amely akár 2750 m-es tengerszint feletti magasságban az Örök Jég peremére vezet. Itt található a Kaunertal-gleccser , Tirol legfiatalabb gleccsere, és itt található Ausztria legmagasabb posta buszmegállója is. A magashegyi utat néha „az Alpok legszebb zsákutcájaként” emlegetik.

A fizetős gleccserúton 26 km hosszú út 29 kanyart és lenyűgöző, 1500 méter körüli magasságkülönbséget tesz meg. Olyan természeti szépségek mellett vezet el, mint a Gepatschspeicher, a Kaunertal erőművet tápláló víztározó, a Weißsee, a Schwarzsee és a Ferner Garten vízesés. A panorámaút mentén 29 állomás mesél e terület szépségéről, természeti és kultúrtájáról.

A Karlesjochbahn a gleccser szélétől 3100 m tengerszint feletti magasságig visz fel, ahol lenyűgöző kilátás nyílik Olaszország, Svájc és Tirol hármas határvidékére. Októbertől ide is özönlenek a síelők.

Az út Feichtenből indul: 26 km, 29 kanyar. A panoráma út 2750 m magasba vezet a Weissespitze (3532 m) gleccserének aljához.

Vámot Feichtentől 9 km-re, délre kell fizetni, a völgyzáró gátnál: 28 euró/autó (2024-ben)

2-3 km-ként találunk parkolót. Útközben vízeséséket, hegyi állatokat, cirbolyafenyő erdőt láthatunk.

Az úton az egyik látnivaló a Gepatsch-Stausee, amelybe a csapadékvizet gyűjtik össze. A Gepatsch-Speicher 6 km hosszú víztároló, 600 m hosszú gátja 130 m magas. A tó vizét a Prutz melletti erőműbe juttatják.

A hegyi út 3. szakaszán egy könnyű túraút indul közvetlenül az út mellől, amely 2 kis hegyi tóhoz vezet. A fél órás út alatt állatokat (kőszáli kecskét, mormotát) is láthatunk.

Az út végén a Weißsee gleccserétterem (2750 m) található, ahol a gyerekeket játszótér várja. Innen túrázhatunk a Ferneggspitzehez (3535 m).

Karlesjochbahn

A 8 személyes, kabinos felvonó közvetlenül a 2.750 m magasan fekvő Weißsee gleccserétteremtől indul (a panoráma út vége itt van), télen a kabinok ülésfűtéssel is felszereltek.

Hegyállomás 3.108 m: itt kilátóplatform a hármas határra, Ausztriára, Olaszországra és Svájcra. Itt húzódik Ausztria és Olaszország határa. Egyik lábunkkal Ausztriában, a másikkal Olaszországban állhatunk!

Étterem, kalandjátszótér: Járható ösvény a gleccserhasadékban információs táblákkal, amelyek elmagyarázzák a gleccser világát és Kaunertal történetét. Ingyenes vezetés a gleccserhasadékhoz. Az étteremtől indul a 40 perces vezetés.

Detektív-játék a gyerekeknek

Kauni kőszáli kecske nyomai után kell nyomozni. A gyerekek a gleccser út díjfizető helyén kapnak egy rejtvényes füzetet. Ha megoldják, kapnak egy kis ajándékot az út végén található Weißsee gleccserétteremben.Tartomány:Tirol
Település:Kauns
Cím:6524 Kaunertal
GPS: 46° 59′ 43.28704″, 10° 44′ 30.15838″
Honlap: http://www.gletscherpark.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward