» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

360 fokos panoráma a Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau síterep legmagasabb pontján.


A "Top of Alpbachtal" kilátótoronnyal az Alpbachtaler Bergbahnen egy egész évben használható, sokoldalúan használható attrakciót hozott létre.

360 fokos panoráma a Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau síterep legmagasabb pontján: ezt kínálja az új, 13 méter magas "Top of Alpbachtal" kilátótorony. Közvetlenül az új Hornbahn 2000 csúcsállomásánál található, belső tere panorámaablakokkal és kilátóterasszal rendelkezik.

Az Alpbach-völgy hagyományainak megfelelően a torony szinte teljes egészében fából épült, és kézzel készített zsindellyel van burkolva - egyfajta tiroli szalon, építészetileg újraértelmezve.

A fűtetlen kilátó nemcsak hogy nem okoz többlet energiafogyasztást, hanem egész évben a helyiek és a vendégek találkozóhelye, amely nyáron és télen egyaránt ingyenesen használható. Mindezek mellett a torony társalgójában a látogatókat releváns témákról tájékoztatják, például a lavinavédelem jelentőségéről. Emellett egy digitalizációs projektet is terveznek: a környező hegyi panorámát digitális installációkkal is támogatják majd. A kilátótoronyban a Congress Centrum Alpbacha-al együttműködve rendezvényeket is terveznek, mivel a helyiségek például felolvasások vagy koncertek megtartására is alkalmasak.

A megvalósítással kizárólag a régióból vagy Tirolból származó cégeket bíztak meg. A jellegzetes fazsindelyeket például az alpbachi Hans Hauser készítette. Az innsbrucki Snøhetta, amely fenntartható építési módszereiről és természetközpontú tervezéséről ismert, építészirodaként működött közre, és felelős a torony különleges formájáért.Tartomány:Tirol
Település:Alpbach
Cím:Top of Alpbachtal
GPS: 47° 21′ 31.74408″, 11° 55′ 24.83184″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward