» Belgium

» Belgium » Brüsszel


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Brüsszel középkori templomai sok érdekességet rejtenek: id. Pieter Brueghel nyughelye, Árpád-házi Szent Erzsébet koponyája.


Église Notre-Dame de la Chapelle

Brüsszel les Marolles történelmi negyedében található templom a város egyik legrégebbi, történelmi gyökerekkel rendelkező műemléke.

Egy kápolna jelenlétét ezen a helyen egy 1134-ben kelt, szakállas Godfrey herceg által aláírt oklevél tanúsítja. A kápolna templommá alakítása 1210-ben kezdődött. 

Az 1250 és 1275 között épült román-gótikus kórus és kereszthajó ellentétben áll a 16. században épült, hivalkodó gótikus főhajóval, miután az épületet 1475-ben az egész negyeddel együtt részben tűzvész pusztította el.

1574-ben a templomot kálvinisták feldúlták, és a bútorokat elpusztították. 1695-ben Brüsszel francia bombázása során megsérült. 1699 és 1708 között a templomot felújították. A nyugati torony tornyát a jelenlegi barokk palából épült harangtorony váltotta fel, amelyet Antoine Pastorana brüsszeli építész tervezett.

Történelme során a templom nagy családok és illusztris személyek temetkezési helye volt, többek között 1569-ben itt temették el az idősebb Pieter Brueghelt, akinek háza ma is megtalálható a rue Haute-on.



Tartomány:Brüsszel
Település:Brüsszel
GPS: 50° 50′ 47.60628″, 4° 21′ 6.1092″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward