» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délnyugat-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bath egy gyönyörű történelmi város az Egyesült Királyság délnyugati részén. A város nevét a rómaiak által épített fürdőkomplexumról kapta, amely ma a város egyik leglátványosabb látnivalója.


I. Erzsébet alatt Bath a brit felsőbb osztály gyógyhelyévé fejlődött. A város számos, főként György korabeli épülete ma is erről tanúskodik. A korszak legimpozánsabb épületei a The Circus és a Royal Crescent. A római fürdők jól megőrzött romjainak megtekintése ma is elengedhetetlen.

A Jane Austen-rajongók hamar beleszeretnek Bathba, hiszen számos története Bathban íródott, és a festői kisvárosban játszódik. Egy séta a Kennet és Avon csatorna mentén a Prior Parkon keresztül vagy a Bath Skyline Walk-on gyorsan felfedi Bath zöld oldalát.

Az óváros szép utcáin olyan sűrű a hívogató éttermek és kocsmák kínálata, hogy nehéz választani. A New Bond Street, a Broad Street, a George Street és a Walcot Street közötti bevásárlóövezetet az üzletek színes keveréke jellemzi.

Íme néhány tipp, hogy mit érdemes megnézni Bath-ban:

  1. Római fürdők - A város legismertebb látványossága, amelyet a rómaiak építettek. A fürdőkben láthatóak az eredeti római épületek, a forróvizes medencék, valamint a múzeum, amelyben többek között római mozaikokat és más régészeti leleteket láthatunk.

  2. Jane Austen Központ - Bath híres arról is, hogy Jane Austen az itt eltöltött évek során írta híres regényeit. Az Austen Központ bemutatja az író életét és munkásságát, valamint a korabeli életet és kultúrát is.

  3. Royal Crescent - A Royal Crescent egy hosszú, íves sorház, amely a 18. században épült. A látványos épületek nagyon jól megőrizték az idők során a korabeli építészeti stílust és dekorációt.

  4. Bathi Apátság - Az apátság a középkori építészet egyik gyöngyszeme, és a 16. században VIII. Henrik király által elrendelt zárda feloszlatása után az apátság épületeinek egy részét lebontották. Az apátságban található kápolna és a főbejárat éppen hogy állva maradtak, de egyes részei romos állapotban is láthatóak.

  5. Pulteney híd - Ez a híd egyike azon kevés hídnak az egész világon, amelynek épületei és boltívei is van. A híd boltívei alatt kis boltok, kávézók és éttermek találhatóak.

  6. Holburne Művészeti Múzeum - A múzeum több száz műtárggyal rendelkezik, köztük festményekkel, kerámiákkal és üvegtárgyakkal. A múzeum épülete is érdekes, hiszen egykor egy neves építész, Sir William Holburne otthonaként szolgált.Tartomány:Délnyugat-Anglia
Cím:Bath
GPS: 51° 22′ 52.99104″, -2° 21′ 34.90668″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward