» Csehország

» Csehország » Karlovy Vary-i kerület


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egykori monarchia híres üdülőhelye, ahol a modern wellnesslétesítmények találkoznak a Belle Époque történelmi pompájával.


A 19. században uralkodók, arisztokraták és a művészet és a kultúra jelentős személyiségei jártak itt. Ma Marienbad vonzza azokat a fürdővendégeket, akik elegáns és nyugodt légköre miatt értékelik a várost. A gondozott parkok és a széles sétányok sétálni hívnak, a pompás szállodák és fürdők pedig gondoskodnak arról, hogy a vendégeknek semmiben se legyen hiányuk.

Marienbad gyógyvize elsősorban mozgásszervi, vese- és húgyúti, légzőszervi, emésztőszervi, onkológiai és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására kiváló, de sokan jönnek ide nőgyógyászati és más operációkat követően, kezelnek magas vérnyomást, szív koszorúér-szűkületet és potencia zavarokat is.

A gyógyvíz 7-10 fokos hőmérsékletű, amikor feljön a földből, ami ivókúrához megfelelő, fürdőkúrákhoz pedig többnyire felmelegítik.

A fürdőhely legjelentősebb látogatói közé tartozott Goethe, Chopin és VII. Edward angol király. Neveik több helyen is feltűnnek a 16 ezer lakosú városkában: utcákat, luxus éttermeket, lakosztályokat és kávézókat neveztek el róluk.

2021-ben az Unesco más európai gyógyfürdőkkel együtt "Európa nagy gyógyfürdői" címet adományozott a városnak.Tartomány:Karlovy Vary-i kerület
Cím:Mariánské Lázně
GPS: 49° 58′ 26.22648″, 12° 42′ 11.9484″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward