» Görögország

» Görögország » Epirusz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Jón-tenger partján található Parga kellemes strandjai, jellegzetes görög házai miatt népszerű a turisták körében.


Parga Görögország északnyugati partvonalán, az Epirusz régióban található. Kellemes strandjai, jellegzetes görög házai miatt népszerű a turisták körében.

A város jellegzetes építménye a félszigeten fekvő velencei vár, ahonnan pazar kilátás nyílik a település színes házaira, a kéklő tengerre, a szemben emelkedő szigetekre és zöldellő dombokra, a másik irányban pedig a magaslaton álló török erődítményre, Ali pasa várára.

Parga közelében számos különleges partszakasz található, strandjai közül a legkülönlegesebb az Amoudai-i beach, de az Arilla Beach és a Loutsa Beach is tökéletes feltételeket nyújt az aktív pihenéshez.

Érdemes a környék látnivalóit, a középkori várakat és a kis szigeteket is felfedezni. 

Amoudai-i beach

A strand az Acheron folyó deltájában helyezkedik el, homokos parttal, és lassan mélyülő vízzel. A partszakasz adottságai miatt a kisgyermekes családok között népszerű, viszont tudni kell, hogy a folyóból beáramló víz folyamatosan hűti a felmelegedett tengervizet, ezért ezen a részen a tengervíz akár 3-5 fokkal alacsonyabb egyéb strandokhoz képest. A víz hőmérséklete a meleg és hideg áramlatok váltakozása miatt nem egyenletes.

Arilla Beach

Az Arilla Beach híres nagyon finom szemcsés fekete homokkal borított strandjáról. A fokozatosan mélyülő víz kiváló fürdőzési lehetőségeket nyújt a kisgyerekes családoknak. A partszakasz csendes, nem zsúfolt.

Loutsa Beach

A Loutsa Beach nagyon népszerű a nyaralók körében, a több kilométer hosszan elnyúló homokos strand kellemes kikapcsolódást biztosít.

Sarakino Beach

A Sarakino Beach apró kavicsos parttal rendelkezik. A strand a kevésbé zsúfolt helyek közé tartozik.

Agia Paraskovi

Azok számára, akik egy kis változatosságra vágynak, és jó úszók, ajánlható az Agia Paraskovinál lévő szakasz, ahol a part közelében egy kis sziget magasodik ki a vízből. A közelben sok csiga és kagyló található. A sziget vízi biciklivel is könnyedén megközelíthető.

Arilla-Karavostaki 

Az Arilla és a Karavostaki között egy csodálatos sziklákkal övezett öböl található, amelyet nem könnyű megközelíteni, de fenséges látványt kínál.Tartomány:Epirusz
Cím:Parga
GPS: 39° 17′ 6.92592″, 20° 23′ 59.34084″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward