Júliusban kezdődhet a Colosseum restaurálása

2013. június 30.

print

Júliusban kezdődhet a Colosseum restaurálása

Egy hónapon belül megkezdődhet a római Colosseum régóta tervezett helyreállítása. Addig is felújítják a műemléket övező régészeti terület kapuit.





Egy hónapon belül megkezdődhet a római Colosseum régóta tervezett helyreállítása. Addig is felújítják a műemléket övező régészeti terület kapuit.

A római régészeti felügyelőség már igent mondott a Colosseum restaurálásának elindítására. Ha az ezzel kapcsolatos közbeszerzési pályázatokat vizsgáló bíróság is szabad utat ad, a világ és Olaszország egyik legismertebb ókori műemlékének helyreállítása akár már július közepe előtt megkezdődhet - jelentették a római napilapok.

A restaurálás első fázisa az amfiteátrum északi oldalának árkádjait érinti. A Tod's olasz divatcég által finanszírozott munka a tervek szerint 915 napig tart és 6 és fél millió euróba kerül.

A helyreállítás alatt a műemlék folyamatosan látogatható lesz.

Ezzel egy időben július végén egy harmadik, új bejárat nyílik a Colosseum és a Palatinus-domb alkotta régészeti területen. Az új kapu a Forum Romanumon levő Titus-diadalív közelében található. Felújítják a Capitolium-dombbal szomszédos "régi" bejáratot, amelyet modern csarnokká változtatnak turista találkozóponttal, ajándékbolttal és napelemes energia-szolgáltatással.

A Róma központjában levő Colosseum és a környező ásatási terület a leglátogatottabb olaszországi műemlékegyüttes, évi ötmillió turista keresi fel.

Az olasz és külföldi turisták csütörtökön több mint négy órán át álltak sorba a Colosseumnál, melyet majdnem fél napra lezártak a műemléket őrző őrök szakszervezeti gyűlése miatt.

(MTI)

Korábban:

Őszig éjszaka is látogatható a Colosseum

Kezdődik a Colosseum restaurálása





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play