Lány gyöngy fülbevalóval Bolognában

2014. március 11.

print

Lány gyöngy fülbevalóval Bolognában

A február 8-án megnyílt bolognai Vermeer kiállítás rendkívüli eseménynek számít. Hollandián kívül első alkalommal látható a holland festő leghíresebbnek tartott festménye, a Leány gyöngy fülbevalóval.





A február 8-án megnyílt bolognai Vermeer kiállítás rendkívüli eseménynek számít. Hollandián kívül első alkalommal látható Jan Vermeer van Delft (1632-1675) holland festő leghíresebbnek tartott festménye, a Leány gyöngy fülbevalóval.

 


A hágai Mauritshuis galériában őrzött képet eddig sohasem adták kölcsön. A múzeum helyreállítása miatt azonban jelenleg a világ más helyszínein állítják ki. New Yorkból - ahol kétmillióan látták - érkezett meg Bolognába, és ez a Vermeer-festmény egyetlen európai állomása, mielőtt visszatérne a hollandiai múzeumba.

 


A bolognai kiállításon Vermeer és kortársai harminchat alkotását állítják ki, közöttük Rembrandt műveit.

 


A kiállításra nem könnyű bejutni, alig kezdődött el decemberben az internetes jegyfoglalás, az olaszok megrohamozták az online elárusító helyeket. Az első nyolc óra alatt tizenötezer jegyet vásároltak meg. Ez nem rekord, hanem őrület - nyilatkozta a kiállítást szervező Marco Goldin az olasz sajtónak. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi évek kiállítás-szenzációjának számító Van Gogh-tárlaton Trevisóban vagy a Monet-kiállításon Veronában ennek az egyharmada kelt el az internetes helyfoglalás legelső napján.

A kiállítás Bolognában, a Palazzo Fava-ban február 8-tól május 25-ig tekinthető meg.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play