Stájerország 10 legnépszerűbb hegyi felvonója

2020. május 30.

print Hetedhétország.hu

Stájerország 10 legnépszerűbb hegyi felvonója

Stájerország alpesi hegyei csodálatos helyek a kikapcsolódásra a túrázók, hegyikerékpárosok és családok számára. A hegyi felvonókkal gyorsan feljuthatunk a legszebb alpesi élményekhez, legyen szó akár panorámás hegyről, babakocsis túraútról vagy kerékpáros parkról.





 

Turracher Höhe és a Kornockbahn

Turracher Höhe: Vielfalt zwischen Bergen & Seen

Turracher Höhe (c) TMG Turracher Höhe/Christoph Rossmann

Turracher Höhe egy fennsík a Nockbergen hegyek szívében, ennek a középpontja a Turracher-tó. Turracher Höhén nyáron is változatos hegyi élmények várják a látogatókat.

A modern Kornockbahn 6 személyes ülőfelvonó, kényelmesen felvisz a Turracher Höhe-ról egészen 2.205 m tengerszint feletti magasságba. A Kornock csúcsról panoráma-kilátás nyílik a Nockberge hegyek felé, jó időben pedig egészen a Karawanken hegyekig és a Júliai Alpok felé délen, a Hohe Tauern hegység felé nyugaton és a Dachstein hegytömb felé északon. Innen a legkülönbözőbb hegyi túrautak indulnak a Nockberge hegység csúcsaira.

Május vége és november között a majdnem 1.800 méter magasságú Turracher Höhe egy tökéletes hely a hegybarátok számára. A hegy és tó kölcsönhatása adja meg a táj különleges báját. A Turracher See, a Schwarzee és a Zöld tó három idillikus hegyi tó, amelyek a Turracher Höhe-t egyedülállóvá varázsolják. A magaslati levegő kiváló minőségű, kristálytiszta és pollenmentes. A Turracher Höhe táján található Ausztria legnagyobb cirbolyafenyő erdeje. A cirbolya a tűlevelűeknek egy különös és ritka képviselője. Élettere a magaslatokhoz és az erdős övezet határához van kötve.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play