Feltárulnak Athén titkai: páratlan élmény lett a Google kiterjesztett valósága

2022. november 20.

print Hetedhétország.hu

Feltárulnak Athén titkai: páratlan élmény lett a Google kiterjesztett valósága

A projekt célja, hogy a görög fővárost élő, lélegző és változó kortárs múzeumként mutassák be.

Az athéni városvezetés a Google-lal egy új kezdeményezést indított útjára, amelynek célja, hogy a várost egész évben turisztikai célpontként népszerűsítsék. Az "Athén. A város a múzeum" és a kiterjesztett valóság (AR) segítségével az utazók mélyebb betekintést nyerhetnek a görög főváros titkaiba.

A projekt a görög turisztikai minisztérium és a technológiai óriáscég 2022 áprilisától megvalósuló fenntartható turizmusfejlesztési stratégiájának része.

"Athén. A város a múzeum" online élmény mindenki számára ingyenesen elérhető az athens.withgoogle.com oldalon vagy alkalmazásként.

A kezdeményezés lényege, hogy a görög fővárost sokoldalú élő múzeumként mutassa be - tele utcai művészettel, zenével, építészettel és változatos konyhával.

Az alkalmazásban az emberek a Google Mapshez hasonlóan különböző sétaútvonalakat választhatnak ki, amelyeken tűk jelzik az érdekes helyszíneket. Azonban minden egyes megálló az adott helyszínhez kapcsolódó történeteket, interjúkat és hanginstallációkat bemutató audiotartalomra mutat.

A hangos útikalauz a görög főváros tényleges múzeumként való bemutatására összpontosít, élő kiállítási tárgyakkal, amelyek a kortárs kultúráról és művészetről beszélnek. Steve Vrankist, a Google Creative Lab európai, közel-keleti és afrikai ügyvezető igazgatója szerint

"Athénnak és az athéniaknak van egy egyedülálló és feltáratlan oldala, amely tele van hiteles és kibontakozó történetekkel"

 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play