» Magyarország

» Magyarország » Somogy


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Ó-Dráva nagyon sok madárfaj, köztük a feketególya, a bakcsó, a törpegém fészkelő- és táplálkozóhelye, de nagy számban találhatók itt hüllők, kétéltűek, kevésbé ismert, de értékes halfajok is. Az Ó-Dráva 176 hektáros területén 17 élőhelytípust azonosítottak, ahol 90, ebből 12 fokozottan védett madárfaj, és egyebek mellett 15 halfaj fordul elő. A parton olyan hatalmas fekete nyárfák is vannak, amelyek törzskerülete meghaladja a 10 métert.


Egy nemzetközi természetvédelmi projektnek köszönhetően sikerült biztosítani Barcs és Péterhida között található, mintegy 15 kilométer hosszú holtág vízellátását, javítva az állat- és növényfajok élőhelyeinek, a part menti ártéri erdők állapotát.

Hallépcsőt is kialakítottak, hogy a halak a duzzasztót megkerülve a főág és a holtág között vándorolhassanak. Ezen kívül mederkotrásra, régi horgászstégek lebontására, felújítására, facsemeték ültetésre is sor került a területen.

Dráva Kapu Bemutatóközpont (Barcs, Drávaszentes)

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó bemutatóközpont mindenki számára tartogat érdekességeket a Dráva mente természeti értékeiről.

Az épületben állandó kiállítás mutatja be a Dráva és környékének természeti környezetét, élővilágát, természeti értékeit.

A szabadban is adott a lehetőség a tartalmas időtöltésre az őshonos magyar háziállatokat bemutató, az épület közelében kialakított gazdaságban vagy az Üde Rétek Tanösvény bejárásával, amelyhez a bemutatóközpont munkatársai igény szerint szakvezetést biztosítanak. A bemutatóközpont szolgáltatásai közé tartozik emellett drávai vízi túrák szervezése és vezetése, valamint kerékpárkölcsönzés.

A tágabb környéken több tanösvény is található: a Barcsi Borókás és a Csomoros-sziget Tanösvény, illetve Babócsán a Basa-kert és a Mérus-erdő Tanösvény. A drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpont Barcstól 4 km-re, Babócsa – Csurgó irányában található. A barcsi vasútállomásról induló menetrend szerinti buszjárattal érhető el.

A bemutatóközpont téli időszakban előzetes bejelentkezéssel látogatható, márciustól novemberig hétfő kivételével minden nap nyitva tart.

Dráva-parti szabadstrand, Barcs Tartomány:Somogy
Cím:Barcs
GPS: 45° 57′ 37.93176″, 17° 27′ 48.36312″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward