» Magyarország

» Magyarország » Győr-Moson-Sopron » Sopron

Soproni Parkerdő - Erdő Háza a Muck magaslaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Erdő Háza 550 négyzetméteren mutatja be a Soproni Parkerdő élővilágát, 3D-s technika segítségével eleveníti meg a magyarországi nagyvadfajokat, valamint néhány, a területen élő apróvadfajt is.


A 2021-ben átadott Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpont a Soproni Parkerdő Muck-magaslatán természetvédelmi, egészségvédelmi, rekreációs és ismeretszerzési lehetőséget biztosít a látogatók számára.

A látogatóközpont a fenntartható turizmus minőségi fejlesztéséhez is hozzájárul. Célja, hogy az erdei ökoszisztémát szórakoztatóan és tudományosan mutassa be.

A bemutatóterem, a hazai fajokat felvonultató vadaspark és az oktató programok új szemléletmódot képviselnek, mert az erdő egészének szolgáltatásait mutatják be.

A Soproni Parkerdő évente mintegy egymillió látogatót fogad, de a járvány ideje alatt 25-30 százalékkal emelkedett a látogatószám. A cég jelenleg tíz tanösvényt, kilenc kilátót, látogatóközpontot, turistaházat, közel 400 kilométer turistautat, erdei tornapályát, erdészeti erdei iskolát, történelmi emlékhelyeket, piknikező és pihenőhelyeket üzemeltet.Tartomány:Győr-Moson-Sopron
Település:Sopron
Cím:Soproni Parkerdő
GPS: 47° 32′ 30.68268″, 16° 43′ 27.20201″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward