» Magyarország

» Magyarország » Baranya

Villányi Vörösbor Fesztivál

2022. szeptember 30.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Villányi Vörösbor Fesztivált, a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai rendezvényét október első hétvégéjén rendezik meg Villányban.


Három napon keresztül, péntektől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak az események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak.

Időpont 2022. szeptember 30-október 2.

Ilyen volt a fesztivál 2021-ben

Háromnapos fiesztát kínál Villányban a hagyományos őszi borfesztivál 

Csaknem harminc borászat mutatkozik be a gasztronómiai, kulturális és könnyűzenei programokkal tarkított, hagyományos dél-baranyai őszi borfesztiválon, az idén három napon át zajló Villányi Vörösbor Napokon október 1. és 3. között.

A 33. alkalommal megrendezendő fesztivál színpadi produkciói október 1-jén, pénteken kezdődnek: mások mellett a Rudan Joe Akusztik, a Republic, a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus és a Made in B lép fel. Szombaton a Kelemen Kabátban, a Kowalsky meg a Vega, a Bartók Béla Férfikar, az Oti Voice  BASS, a LivingRoom Akusztik és a Konyha zenekar játszik. A háromnapos ünnepi hétvégére csaknem harminc borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb vörösboraival a rendezvénytérre, a pincesoron pedig a régió borai mellett ismét ételkülönlegességek várják a látogatókat, rétesek vagy például házisajtok. Pénteken a Diófás téren a Villányi Vadásztársaság trófeamustráját és vadpörköltkóstolóját tartják, szombaton napközben a kiállítások, konferenciák és a borakadémia programjai mellett ismét lesz borbarangolás Szársomlyó hegyén, traktoros Ördögárok-túra és a gyerekprogramokból sem lesz hiány.

Délután szüreti felvonulás és ünnepélyes hordócsapolás várja a vendégeket. A Vörösbor Napok zárónapján, vasárnap a villányi Attitude Balettcsoport bemutatója, a Mano Swing gyerekkoncertje és az Operett-Musical Voices "Borban a vígasság" műsora is várja a családokat a Diófás térre.

Tartomány:Baranya
Település:Villány
GPS: 45° 52′ 11.15184″, 18° 27′ 19.87488″
Időpont:2022. szeptember 30.
Honlap: https://villanyiborfesztival.hu/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward