» Olaszország

» Olaszország » Lombardia

Museo Archeologico Nazionale di Mantova


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeum leghíresebb látványossága a hatezer éves "valdarói szerelmesek".


Az összefonódó két emberi csontvázat 2007-ben fedezték fel az észak-olaszországi Mantova melletti Valdaro nevű apró faluban feltárt ókori temetkezési helyen. Az újkőkorszak idejéből származó csontvázak arccal egymásnak, karjaikkal és lábaikkal szorosan összefonódva feküdtek sírjukban.

Felfedezésüket követően a csontvázakról sokan úgy vélték, hogy gazdáikat talán meggyilkolták. Ez az elmélet ráadásul tökéletesen illene egy olyan olasz város "profiljába", amely tragikus szerelmi történeteiről híres. Shakespeare Rómeóját Mantova városába száműzték, és az ifjú Montague ebben a városban értesül szeretett Júliája haláláról is. Nem utolsó sorban pedig Mantova a színhelye Giuseppe Verdi szerelemtől és haláltól átitatott Rigoletto című operájának is.

A vizsgálatokból később kiderült, hogy a csontvázakon nincsenek erőszakos halálra utaló jelek. "Valdaró szerelmesei" 18 és 20 év közötti fiatalok - egy fiú és egy lány - voltak. Egyesek úgy vélik, hogy együtt haltak meg, szorosan összebújva egy fagyos éjszakán. A legvalószínűbb, hogy a fiatalokat a haláluk után helyezték el ebbe a pózba.Tartomány:Lombardia
Cím:Mantova
GPS: 45° 9′ 23.10048″, 10° 47′ 28.95036″
Honlap: http://www.museoarcheologicomantova.beniculturali.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward