Veronában az 1960-as évek óta a város tipikus édességeként szolgálják fel.

Elkészítése

20-22 centiméter átmérőjű tortaformához: 

1 csomag leveles tészta (vagy kb. 230 g házi leveles tészta)

100 g puha vaj (szobahőmérsékleten vagy olvasztva és lehűtve)

130 g barna cukor

egy csipet só 

1kupica amarettó likőr

1/2 bio citrom reszelt héja

3 tojás

100 g finomra reszelt mandula

100 g Amaretti keksz

150 g liszt (olasz Typo 00 vagy finomliszt)

100 ml tej

7 g sütőpor

porcukor a díszítéshez.

Megolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Kivéve, ha már puha és szobahőmérsékletű.

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és kibéleljük a leveles tésztával

Tegye a cukrot egy csipet sóval, a citromhéjjal és a három egész tojással a konyhai robotgépbe, vagy habosra keverjük kézi keverővel. Keverje hozzá a megpuhult vajat.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Keverje össze a lisztet a sütőporral. 

Tegye az amaretti kekszet műanyag zacskóba, és tésztahengerrel apróra morzsolja össze.

Most fokozatosan keverje a kekszmorzsát, a reszelt mandulát, a lisztet, az amarettó likőrt és a tejet a tojás, a cukor és a vaj keverékébe.

Öntsük a keveréket a formába, és lazán simítsuk el az oldaláról a leveles tésztát a tetejére.

Süssük 180 fokos sütőben a középső rácson kb. 50 percig.

Rácson hagyjuk kihűlni.

Porcukorral szórjuk meg a tetejét.