» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal

Top látnivalók az ötztali Hochgurglban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Top látnivalók az ötztali Gurglban.


1. Top Mountain Star Hochgurgl. A kilátót kívülről több ezer csillogó-villogó Swarovski kristály díszíti. Az ötztali Wurmkogl hegycsúcsán, 3080 méter magasban található a keskeny sziklapárkányra épített Top Mountain Star kilátóról 360 fokos körpanoráma nyílik az Ötztali-Alpokra. A kilátó Hochgurglból kabinos felvonóval, majd kétüléses libegővel közelíthető meg. A pagodaszerű kilátó minden bizonnyal nemcsak Ausztria, hanem világ egyik legextravagánsabb kilátóhelye. (részletek)

2. Hohe Mut Alm Obergurgl. A hegyállomásról fantasztikus kilátás nyílik a 21, 3 ezer méteres hegycsúcsra és gleccserre. (részletek)

3. Top Mountain Motorcycle Museum Hochgurgl. Hochgurglban, az útdíj fizetőhelyen nyílt meg 2016-ban Európa legmagasabban fekvő motormúzeuma, a Top Mountain Crosspoint.  (részletek)

4. Piccard Hängebrücke Obergurgl

5. Timmelsjoch Hochalpenstraße. Tirol legszebb alpesi panorámaútja Észak- és Dél -Tirolt köti össze, Ausztria és Olaszország határán található. (részletek)

6. Erlebnispfad Obergurgler Zirbenwald Obergurgl. Alpesi Cirbolya-élményösvény. Az út cirbolyafenyő erdőben vezet. 15 állomás témái pl. madarak, mormoták. 4 km, 2 óra. Start: Obergurgl, Gasthaus Davids Hütte, a cirbolya-fenyő erdő bejáratánál. Az interaktív Cirbolyaút érdekes történeteket tartogat a cirbolyafenyőről és a környék természeti különlegességeiről. Különösen robosztus és akár több száz éves is lehet: a tűlevelű cirbolya a felső erdőhatárnál nő. Ausztriában ez a határ akár 2000 méteres magasságig is terjedhet. A tiroli Obergurgl pedig, ez a kis falu az Ötztali-Alpokban, 1900 méter magasan fekszik. A falucska természeti kincsei közé tartozik az a húsz hektáros cirbolyaerdő is, amelyben olyan ritkaságok találhatók, mint jónéhány háromszáz évnél is idősebb cirbolyafa. Aki szeretné megcsodálni ezeket a lenyűgöző fákat és még többet megtudni róluk, annak érdemes végigjárnia a 4,4 kilométer hosszú Cirbolyautat Obergurglban. A 15 interaktív állomáson a cirbolya mellett számos érdekes információt tudhatunk meg a zuzmókról, a fellápokról, a mormotákról és a közeli gleccserekről.Tartomány:Tirol
Település:Hochgurgl
GPS: 46° 53′ 59.739″, 11° 3′ 5.15124″
Honlap: https://www.obergurgl.com/de/sommer/ausflugsziele

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward