Picassóért is érdemes Sorrentóba menni

2014. június 1.

print

Picassóért is érdemes Sorrentóba menni

Nagyszabású Picasso-kiállítás nyílt Sorrentóban, amelyre több mint 240 rézmetszet, 25 kerámia és más különleges alkotás érkezett a világ minden tájáról.Nagyszabású Picasso-kiállítás nyílt Sorrentóban, amelyre több mint 240 rézmetszet, 25 kerámia és más különleges alkotás érkezett a világ minden tájáról, hogy bemutassák, milyen utat tett meg a technikák és stílusok közt a művész élete során.

 


A Picasso, egy zseni eklektikája című kiállításon a művész 1904 és 1968 között készített grafikáinak kilenc teljes sorozatát is megtekinthetik a látogatók. Az alkotásokon nyomon követhető a művész stílusának kialakulása az ifjú évektől a teljes érettségig.

 


A Villa Fiorentina termeiben időrendi sorrendben állítják ki az 1948 és 1964 között alkotott kerámiákat, amelyek egy magángyűjteményből, valamint a faenzai Nemzetközi Kerámiamúzeumból kerültek Sorrentóba. Az eseménnyel a szervező szeretné felülmúlni a tavalyi Dalí-kiállítás sikerét, arra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak. A Picasso-kiállítás október 12-éig várja az érdeklődőket.

 


Az online közösségi média szempontjait is figyelembe vették a szervezők: készítettek egy #PicassoSorrento címkét, itt csoportosíthatják a látogatók a fotókat, amelyeket a kiállításon készítenek, és elindult a folyamatosan frissülő Facebook-oldaluk is "Picasso. Eclettismi di un genio" címmel.

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play