Hollywoodi hangulat a Maggiore-tónál

2014. június 11.

print

Hollywoodi hangulat a Maggiore-tónál

Lago di Maggiore területének nagyobb része Olaszországban, kisebb fele pedig Svájcban található. Svájc legdélebbi kantonjának atmoszféráját ezért meghatározza Olaszország közelsége. Az egyedülálló piazza-hangulatért a világsztárok is lelkesednek.

A locarnói Piazza Grandén minden év júliusában megrendezésre kerül a Moon & Stars koncertsorozat, amelynek hangulata a rajongókat és a zenészeket egyaránt lázba hozza. Pink számára a Piazza Grande egész egyszerűen a „világ legszebb tere“. A Who DVD-n adta ki locarnói koncertjét, és az immáron legendássá vált jelenet, amikor Lenny Kravitz egy erkélyről zenélt, szintén egy Moon & Stars koncerten történt. Nem véletlen, hogy ő is rajong Locarnóért: „Imádom a Piazza Grandét! Tele van történelemmel és romantikával.”


Piazza Grande

A Piazza Grande minden év augusztusában 10 napra a világ legnagyobb szabadtéri mozijává változik. Az 1946-ban alapított filmfesztivál idején hollywoodi hangulat tölti meg a Lago Maggiore partján elterülő várost. Svájc legnagyobb kulturális eseménye producerek, rendezők és a film szerelmeseinek ezreit vonzza ide a világ minden tájáról. A program során több száz film kerül bemutatásra, amelyek közül a legjobbakat esténként, a Piazza Grandén vetítik le a világ egyik legnagyobb filmvásznára. A fesztivál díjnyertes filmjét az Arany Leopárd-díjjal jutalmazzák.


Piazza Grande a fesztivál alatt

Nyáron a szomszédos Ascona is valóságos szórakozóhellyé változik. Az idén 30 éves jubileumát ünneplő dzsesszfesztiválnak a Lago Maggiore és a Brissago-szigetek biztosítanak festői hátteret. A művészek és zenekarok napközben bárokban, éttermekben és szállodákban, míg esténként a tóparti sétányon lépnek fel. A zenei paletta sokszínűsége, amely a hagyományos New Orleans-i dzsessztől a chicagói stílusig, a swingtől a mai a mainstreamig, illetve a ragtime-tól a gospellig terjed, érintve a bluest, a soult és a latinos ritmusokat is, minden ízlést kiszolgál.


Ascona

A zene szerelmesei számára ajánljuk továbbá a Bellinzonába megrendezésre kerülő Beatles napokat és a Montebello Fesztivált, a Luganóban és Mendrisióban megrendezésre kerülő Estivalt, a chiassoi Festate kulturális és zenei fesztivált, a luganói Long Lake Festivalt és a Blues to Bop koncertsorozatot, amely augusztus végén tesz pontot a hosszú nyári szezon végére.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play