A Lago Maggiore-n úszó sétányt terveznek a szigetek közötti közlekedésre

2021. április 23.

print Hetedhétország.hu

A Lago Maggiore-n úszó sétányt terveznek a szigetek közötti közlekedésre

A "Lago Maggiore Light Bridge" projekt a szigetek közötti közlekedést a vízen gyalogolva tervezi, úszó sétány köti majd össze a Borromeai-szigeteket.

Annak érdekében, hogy ismét látogatókat vonzzanak a Borromeai-szigetekre, az az ötlet született, hogy egy úszó sétányt hozzanak létre, amely összeköti őket, vagy legalábbis a két fő szigetet, az Isola Bellát és az Isola dei Pescatori szigetet.

Az ötlet nem új, hasonló projekt lenne, mint a Christo művész által 2016-ban az Iseo-tavon készített úszó mólók, amely hihetetlen sikert aratott a közönség körében. A Verbania környéki vendéglátók hajlandóak finanszírozni a sétányt, hogy ismét látogatókat vonzzanak, és így fellendítsék a tó turizmusát.

A "Lake Maggiore Light Bridge" projekt a szigetek közötti közlekedést a vízen sétálva teszi lehetővé, ami egyedülálló élményt nyújt a Maggiore-tó látványos tájának új és máskülönben megközelíthetetlen szögekből történő megfigyeléséhez. Annál is inkább, mert ez ingyenes lenne.

Az úszó sétány tehát új vonzerőt jelentene a Lago Maggiore számára, bár mindig is népszerű volt, különösen a külföldi turisták körében. A tó mellett számos kellemes város van, mint például Stresa, Cannobio, Omegna, de közel van több rusztikus völgy és a festői Orta-tó és a kevésbé ismert Mergozzo-tó.

A gyaloghíd ökológiai szempontból is fenntartható lenne: a projekt javítaná a mobilitást, mivel kevesebb látogatónak kellene kompra és magáncsónakra szállnia, hogy elérje a Borromean-szigeteket, anélkül, hogy a környezetet érintené.

Sziget, Lago Maggiore, Isolabella, Olaszország, Tó

Isola Bella @ pixabay

Isola Bellát Vitaliano Borromeo alapította, és ma is az ő családjának tulajdonában van az 1632-ben épöült Borromeo palota, amely III. Károly Borromeo ajándéka volt feleségének. Kertjei híresek, IV. Károly, a művészetek nagy kedvelője avatta fel, és 1671-ben fejezte be őket. Hírnevét nagyrészt Antonio Fogazzaro írónak is köszönheti, aki úgy döntött, hogy "Piccolo Mondo Antico" című regényét ide helyezi.

Az Isola dei Pescatori Isola Superiore néven is ismert, és a Borromeai-szigetek egyetlen lakott szigete. Az ősi falu egykor a halászoknak adott otthont, és még mindig megőrizte eredeti építészeti struktúráját. Nyáron és hétvégén nagyon népszerű, az itt található kiváló éttermek miatt is.

A Borromeai-szigetekhez tartozik a legnagyobb Isola Madre is. Mindenekelőtt a Borromeo család nemesi rezidenciájáról, a Borromeo palotáról híres, amelyben korabeli bútorokat, portrékat, porcelánokat, a látványos, trompe l'oeil díszítésű Salone Veneziano-t és a különleges bábszínházat lehet megcsodálni. Egy csodálatos, 18 hektáros kertben található, egzotikus növényekkel és ritka fajokkal. Az angol botanikus kertben a világ minden tájáról származó több mint 2000 virágfajt csodálhat meg, és az idilli hangulatot megkoronázzák a parkban szabadon kószáló fehér pávák.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play