Félelmetes betolakodók Rómában: Éjszaka már veszélyes az utcára menni

2022. május 4.

print MTI/Hetedhétország.hu

Félelmetes betolakodók Rómában: Éjszaka már veszélyes az utcára menni

Vaddisznók támadnak és garázdálkodnak.

Róma északi részének több lakónegyedében éjszakai kijárási korlátozást javasolnak a lakóknak a városban évek óta garázdálkodó vaddisznók sorozatos támadásai után.

Legutóbb egy nő arról számolt be, hogy vasárnap éjjel egy vaddisznó a földre lökte és a "fejére mászott" - írta a The Guardian online kiadása kedden.

Az eset arra késztette Balduina és hat másik negyed lakóit, hogy este fél kilenctől kijárási tilalmat javasoljanak.

"A környéken élők közösségi médiában folytatott beszélgetéseiben, különösen a kutyások csoportjaiban azt tanácsolják, ne menjünk az utcára este fél kilenc után" - mondta a La Repubblica napilapnak Gianluca Sabino balduinai lakos.

Franco Quaranta, Aurelio negyed egy aktivista csoportjának elnöke a "kijárási tilalmat" a lakosok egyfajta önvédelmének nevezte, mivel a rendőrségnek még nem sikerült hatásos eszközöket bevetnie.

"Ezek az állatok egyre közelebb kerülnek az emberekhez, és nemcsak éjjel, hanem a nap bármely órájában sétálnak az utcákon" - mondta el Giovanni Mantovani, aki helyi aktivista csoportot vezet a Monte Mario negyedben.

A legújabb áldozatot, Marta Santangelo pszichoterapeutát egy szemetes mellett érte támadás, miközben kutyát sétáltatott.

"Valamivel éjjel 11 előtt történt. Egy zacskó szemetet vittem le a kukához, amikor vadmalacokat vettem észre. Az anyakoca engem nézett. Megértettem, hogy megijedhetett, ezért felkaptam a kutyámat és futásnak eredtem" - mesélte.

Az anyakoca azonban utolérte, rátámadt, a nő pedig elesett. "A fejem tetején volt. Sikítottam, a kutyám igyekezett védeni az életemet. Közel volt a hét kismalac, de ők nem támadtak" - emlékezett vissza.

Egy motoros végül felvette és kórházba vitte a nőt, ahol ellátták a kisebb arc- és térdsérüléseit.

Válaszul a római rendőrség vaddisznóellenes intézkedéseket jelentett be, többek közt az erdős részek azon területeinek elkerítését, ahol a vaddisznók bejuthatnak a városba, ezen kívül a hulladék begyűjtését, különösen az állatok városba jutásának főbb útvonalai közelében elhelyezett szemetesek ürítését.

Massimo Vetturi, a LAV állatvédő szervezet egyik igazgatója szerint a vaddisznók csak akkor támadnak emberre, ha malacaikat vagy táplálékforrásukat veszélyben érzik.

"Ha túlságosan megpakolt kuka közelében áll egy vaddisznó, és embert vesz észre, akkor úgy fog cselekedni, hogy megvédje az élelemforrást. A valódi probléma Rómában az, hogy eddig nem kezelték a problémát" - magyarázta.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play