Róma patkányok ellen harcol a Colosseumban

2023. augusztus 27.

print Hetedhétország.hu

Róma patkányok ellen harcol a Colosseumban

Sok a szemét a turizmus miatt.

 




Miután több turista is patkányokat fotózott le Rómában a Colosseum területén, a római önkormányzat bejelentette, hogy irtani fogják a rágcsálókat.

Az elmúlt napokban képek és videók keringtek a közösségi médiában a történelmi amfiteátrum közelében szemétben, ételmaradékokban és műanyag palackokban turkáló patkányokról és egerekről.

Az önkormányzat azonnal megkezdte a rágcsálók elleni védekezést. A Colosseumnál a helyzet "teljesen ellenőrzés alatt van" - állítja Sabrina Alfonsi római környezetvédelmi referens.

Az intézkedések közé tartoznak a csapdák, valamint a zöldterületeken lévő aknák és lyukak ellenőrzése. A legfontosabb, hogy a környéken heverő szemetet összegyűjtötték. A Colosseum vezetőségével közösen most további lépéseket tesznek a patkányok elleni küzdelem érdekében.

A városvezetés szerint Rómában becslések szerint 7 millió patkány él - lakosonként 2,5. Alfonsi szerint a Colosseum környéke és a közvetlen közelében lévő Colle Oppio park általában nem számít a patkányok "melegágyának". Az elmúlt napok hősége és a turisták nyári beáramlása azonban ahhoz vezetett, hogy nagy mennyiségű szemetet, ételmaradékot és műanyag palackokat hagytak a területen.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play