Ez Olaszország legszebb kerékpárútja

2024. június 7.

print Hetedhétország.hu

Ez Olaszország legszebb kerékpárútja

A Pedemontana kerékpárút az Ördög hídján is átvezet Cividale del Friuliban.





Olaszországban kilencedik alkalommal díjazták az ország legszebb kerékpárútjait. A díjakat Friuli-Venezia Giulia, Calabria és Trentino kapta.

A Pedemontana kerékpárút az Ördög hídján vezet át Cividale del Friuliban (c) wikipedia/Sirleonidas

A június 3-i kerékpáros világnap alkalmából az észak-olaszországi Friuli Venezia Giulia régió nyerte el a legszebb olasz kerékpárút díját.

A Pedemontana kerékpárút nyerte el a kilencedik alkalommal kiosztott „Zöld Út Díjat”, a kerékpáros turizmus olasz Oscar-díját, amelyet minden évben a legjobb olaszországi kerékpárutaknak ítélnek oda, amelyek a környezetbarát turizmust szolgáló szolgáltatásokkal népszerűsítik a két keréken való nyaralást.

A mintegy 180 kilométer hosszú Pedemontana kerékpárút Sacile-től a szlovéniai Nova Goricáig szeli át Friulit. A kerékpárút Maniago, Gemona del Friuli és Cividale del Friuli, a longobárd művészet Unesco Világörökség emlékhelye mellett halad el. A Grave, Colli Orientali del Friuli, Isonzo és Collio DOC-területek híres borai ezen a területen készülnek, és számos borospincében megkóstolhatók.

Calabria és Trento a második helyen

A második helyezett a dél-olaszországi Calabria régió lett a Val di Neto kerékpárúttal, míg a harmadik Trento tartomány a „Zöld út dei Fiori” kerékpárúttal - közölték a toszkánai Lucca városában átadott díj szervezői.

A díj célja, hogy ösztönözze a helyi önkormányzatokat kerékpárútjaik javítására és a kerékpáros turizmusba történő beruházások ösztönzésére. A régiók és különösen a kis falvak számára a kerékpáros turizmus a turizmus egy olyan formája, amely magas hozzáadott értékkel és fenntartható hatással bír. A díjakat olyan kerékpárutak kapják, amelyeket kiválóság jellemez, és amelyek a legmagasabb pontszámot érik el a különböző figyelembe veendő paraméterek - tervezés, kivitelezés, promóció, felszerelés, jelzések, környezetbarát szolgáltatások stb. tekintetében.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play