» Magyarország

» Magyarország » Budapest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize.


A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület. A tó védelem alá helyezésének indoka az volt (a Merzse-mocsárral együtt), hogy Közép-Európában ez az egyetlen ilyen nagy kiterjedésű városi terület, amelyen a vízi és mocsári növényzet, illetve a hozzá csatlakozó sásréti és lápréti vegetáció viszonylag háborítatlan. 

Számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A madártani megfigyelések során 150 madárfajt írtak le a Naplás-tó környékén. 

A tó népszerű szabadidős úti cél a környékbeliek számára. Nyaranta kedvelt kiránduló- és horgászhely, de fürödni tilos benne.

Kilátó

Az új kilátó koncepciójának megfogalmazása során, a helyszín adottságait figyelembe véve, fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre.

A 22 m magas kilátó tetejéről tiszta időben jól kivehető az épülő MOL-torony, a Megyeri-híd és a János hegy tömbje is felismerhetőek. 

A fagerendákból álló, 27 méter magas építmény páratlan panorámát nyújt a Naplás-tóra, a Gödöllői-dombságra, valamint a Cinkotai erdőre.Tartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:Naplás-tó
GPS: 47° 30′ 34.63992″, 19° 14′ 49.69028″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward