» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dél-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kastélyban egy egész napot eltölthet a látogató a különböző növények, virágok és a dél-tiroli turizmus történetét bemutató, Touriseum elnevezésű turisztikai múzeum megcsodálásával.


A Trauttmansdorff kastély botanikus kertje április elején nyit ki, amikor a kert kincsei virágozni kezdenek. 2005-ben Olaszország legszebbjének botanikus kertjének választották.

Az egzotikusságával szemetgyönyörködtető, amfiteátrumra emlékeztető formájú terület egy napsütötte hegyoldalon helyezkedik el, a tengerszint felett 334 - 438 méter magasan. Az ideális időjárási viszonyoknak köszönhetően mintegy 100.000 különböző növény otthona. A terület négy részből áll, ezek a nyári kert, a vízi- és teraszos kert, az erdős kert és a Dél-Tirol növényvilága. Egy különleges vonzereje az ausztrál Wollemia (Wollemia nobilis), egy ősi örökzöld fa, mint egy ékszert acél ketrecben tartanak.

A Trauttmansdorf-kert szívében található az 1850-ben épült Trauttmansdorff-kastély, mely ma a Dél-Tiroli Turista Múzeumnak - Touriseum - ad otthont. Kétszáz év alpesi- és gyógyturizmusának érdekes emlékeit látható itt húsz teremben.

Az idetartozó kastélykert éttermének tágas napos terasza és pálmafáktól övezett kávézója kellemes felfrissülést kínál.

Trauttmansdorff Kastély, Meran, Dél-Tirol, Kirándulás

(c) pixabay

1300-ben épült az a kastély alapja, amely egy vár volt: Neuberg. A nemesi Trauttmansdorff család vásárolta meg a várat 1543-ben. Ezt követően Trauttmansdorff sorsa fokozatosan romlott, míg 1777-ben összeomlott a torony, amely elpusztította a kápolnát is.

1846-ban Gróf Joseph Trauttmansdorff visszavásárolta a már romos várat, melyet rokonai hagytak el 150 évvel azelőtt. Joseph Trauttmansdorff helyreállította és kibővítette a várat, sok gótikus elemet beleépítve. A "Trauttmansdorff Castle" modell lett számos neo-gótikus várnak Dél-Tirolban. A várkastélyt Joseph Trauttmansdorff törvénytelen fia Maurice de Leon örökölte.

A kastély híres vendége volt egykor az osztrák Erzsébet császárné, Sissi. A trauttmansdorfi kastélyban Sissi két alkalommal - 1870 és 1871 telén - vett részt téli gyógyüdülésen. Ma egy ún. Sissi-túra vezet a kastélykertből a merani gyógyüdülőhely központjába, az Erzsébet császárné-parkba, Sisi márványból készült szobrához. Tartózkodása alatt lánya, Valerie Marie tette ismertté Merant, mint híres fürdővárost.

Maurice de Leon mint tulajdonos, aki üzemeltette a császárné ott tartózkodása alatt is a várkastélyt, végül eladta az összes vagyonát, beleértve a Trauttmansdorff várkastélyt is. A vevő, Friedrich von Deuster alakította ki a mediterrán kertet és a kastélynak is új fényt adott.

Az I. világháború után a fasiszta rezsim kisajátította, a várkastély az Opera Nazionale per di Combattenti tulajdonába került, és a "Castel di Nova" nevet kapta.

A II. világháború alatt a várkastélyt Wehrmacht használta. A háború után a várkastély üres volt, 1977-ben a várkastélyt a dél-tiroli tartományi közigazgatás vette tulajdonba és kezelésbe.

1990-ben végre hasznosították, a Touriseum kapott benne helyet, elkezdték a várkastély és a kert helyreállítását, felújítását. A régi kert helyén Botanikus Kert került kialakításra. 2001. június 16.-án nyitotta meg kapuit ismét a már felújított kastély és a kert, a kastélyban a múzeum funkciója megmaradt.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Település:Merano
Cím:39012 Meran/Merano, St.-Valentin-Str./via S. V ale
GPS: 46° 39′ 39.13056″, 11° 11′ 6.71906″
Honlap: http://www.trauttmansdorff.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward