» Szlovénia

» Szlovénia » » Júliai-Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Isonzó (Soča) Európa egyik legszebb vadvize, teljes hosszán csodálatos smaragdzöld színben pompázik. Nyáron raftingolók vágnak neki a nagy kalandnak – leereszkednek a gyors, helyenként tajtékzó és cseppet sem veszélytelen folyón.


A smaragdzöld Soča folyó völgye, amelyet Európa egyik legszebb és legjobban megőrzött alpesi folyójának tartanak, az I. világháború megrázó örökségét is őrzi. Itt zajlott a történelem legvéresebb hegyi csatájának, az Isonzo-frontnak a helyszíne. A völgy fölött húzódik a Triglav Nemzeti Park, a legnagyobb szlovén természetvédelmi terület, ahol a Béke ösvényei is megtalálhatók.

Soča-folyó völgye festői világ a smaragdzöld Soča-folyó és a Júlia-Alpok között. Adrenalin-dús kalandok, első világháborús ösvények, számos helyi fesztivál és csúcsminőségű kulináris élmények, köztük Ana Roš kétcsillagos Michelin étterme hívogat felfedezésére.

A Soča vidék 3 főbb városa: Bovec, Tolmin, Kobarid.

Bovec - a szabadtéri programok rajongóinak paradicsoma

Legyen szó raftingról, kajakozásról, hegymászásról, túrázásról vagy természetjárásról: a szabadtéri sportok rajongóinak szlovéniai nyaralásuk során mindenképpen el kell látogatniuk a Soča-völgyben fekvő Bovec községbe, amelyen az azonos nevű hegyi folyó folyik keresztül. A vízesések lenyűgöző látványt nyújtanak: Ott van például a városközponttól mintegy négy kilométerre található, tizenkét méter magas Virje-vízesés, amelynek medencéjében nyáron az utazók fürödhetnek, vagy a 144 méter magas Boka-vízesés, amelynek morajlása messziről hallatszik.

 

A Nagy Soča-szurdok - Velika korita Soče - sokak szerint a völgy leglátványosabb szakasza. A smaragdzöld színű folyó a medencék között hömpölyög, és évezredek alatt egyedülálló tájat alakított ki.

Bovecben egy álomszerű vízesés is található: a félig barlangban található, mintegy 15 méter magas Kozjak vízesés egy türkizkék színű medencébe zuhan, ahol frissítő zuhanyozásra van lehetőség. Már a Bovectől mintegy 22 kilométerre lévő vízeséshez vezető út is megéri: függőhídon át, misztikus meseerdőn keresztül és magas sziklák mellett vezet.

Učja-kanyon zipline a Soča-völgyben

A szlovéniai Soča-völgyet az aktív nyaralók paradicsomának tartják. Nem csoda hát, hogy Európa legnagyobb zipline parkja is ott található, pontosabban a Bovec melletti Triglav Nemzeti Parkban. Ott tíz acélkábel van kifeszítve az Učja-szurdokban, és várja a merész utazókat.

Ez a repülős kaland 200 méterrel az Učja folyó fölé visz, a Júliai-Alpok hátterében. A kötélpályák teljes hossza 4500 méter, az egyes szakaszok hossza 550 és 700 méter között van. Az út során 60 km/h sebesség érhető el. Az állomásokon tapasztalt túravezetők kalauzolnak végig.

Helyszín: Bovec, Szlovénia
Hossz: összesen 4500 méter
Maximális sebesség: 60 km/h
Teljes időtartam: 2-3 óra
Költség: 50 €/felnőttCím:Soča
GPS: 46° 20′ 33.00396″, 13° 40′ 5.85264″
Honlap: https://www.soca-valley.com/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward