» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Itt mindent megtalálunk, ami egy igazi tóparti nyaralás feltétele: kristálytiszta víz, mediterrán klíma, hegyvidéki környezet, szabadidős lehetőségek.


A Millstatti-tó, Karintia ékköve a tartomány nyugati részén, a tengerszint felett 600 méter magasan fekszik. A Millstättersee 141 méteres mélységével Karintia legmélyebb tava. A Millstatti-tó vonzáskörzetéhez nyolc település tartozik, amelyek a Millstatti-tó partján kimagasodva ágyazódnak a karintiai hegyvilágba: Spittal an der Drau, Seeboden, Millstatt, Döbriach/Radenthein, Fresach, Ferndorf, Baldramsdorf és Lendorf.

A kristálytiszta ivóvíz színeinek játéka, a magas ásványianyag-tartalom, a Nockberge Nemzeti Park -Millstätter Alpe, Tschiernock, Goldeck, Mirnock- szelid hegyi világa egyedülálló hegyi és tavi érintésekre csábítanak.

A Millstätter Alpokban tett séta nemcsak álomszerű kilátást nyújt a látogatónak a Millstätter See-re és a környező hegyekre, de gránátokkal is "megajándékozza". A Millstätter Alpokban található ugyanis az Alpok legnagyobb gránátlelőhelye, és így a túrázók szívesen kezdenek kincsvadászatba a Millstätter See körül.

Millstätter See Inclusive Card (MIC) (részletek)

A kártyát ingyenesen a partner szálláshelyeken kapják meg a vendégek. A kártyával ingyenesen látogatható strandok:

- Strandbad Millstatt, csúszdák (Millstatt, Seemühlgasse 220)Belépő: 4,20 euró/ felnőtt, 2,50 euró/gyerek.(www.millstatt-am-see.at) (részletek)
- Strandbad Pesenthein (Millstatt, Pesenthein)
- Strandbad Dellach, családbarát strand (Millstatt, Dellach 220)
- Strandbad der Gemeinde Ferndorf, vízicsúszda, játszótér (Döbriach, Seepromenade)
- Parkbad Döbriach, fűtött medence, csúszda, játszótér (Döbriach, Seepromenade 36)
- Strandbad Burgstaller, gyerekbarát homokos strand (Döbriach, Seepromenade 50)
- Strandbad Sittlinger (Döbriach, Seepromenade 52)
- Strandbad Tschinder (Döbriach, Seepromenade 46)
- Strandbad Spittal (Rothenthurn, Grossegg 15a)
- Strandbad Meixner (Seeboden, Seepromenade 76)
- Strandbad Winkler (Seeboden, Seepromenade 30)
- Strandbad Ertl (Seeboden, Seepromanade 40)
- Drautal Perle Spittal/Drau (részletek)

Karintia 1. fürdőháza a Millstatti-tó partján

Millstattban, közvetlenül a városi sétány mentén található épület varázslatos kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre. Karintia első, immár műemlékvédelem alatt álló ugrótornya, világítótoronyként magasodik a fürdőház fölé.
A panorámás tavi szauna zavartalan kilátást biztosít a tóra. A környező hegycsúcsok inspirálta SPA-helyiségek, valamint a 35 Celsius fokos vízzel feltöltött 60 négyzetméteres szabadtéri medence garanciát jelent az önfeledt kikapcsolódásra és ellazulásra. (részletek)

KALAND

Freizeitpark Fresach: Gokart-pálya, 5 éves kortól. A kisebb gyerekek számára kialakítottak egy mini pályát elemmel működő autókkal és motorokkal. (9712 Fresach - Mitterberg 24, www.gokart.at)

Kalózhajó "Balck Pearl". A kis kalózokra Barbossa kapitány vár személyesen, aki a bátor jelentkezőket hajójára, a "Fekete gyöngyre" csábítja, majd kalóz fejkendővel és távcsővel is ellátja. A hajó nyáron keddenként Döbriachból, szerdánként Seebodenből indul 9.3-kor. Visszaérkezés 14 órakor. A viteldíj 20 euró felnőttnek és gyereknek egyaránt.

Sétahajózás a Millstätterseen, de akár csónakázhatunk is a tavon.

Granatium Radenthein (www.granatium.at) 20% kedvezmény a MIC-al. A gránát-élményvilágban mindent megtudhatunk a gránátról, bányászatáról, jelentőségéről. A gránát-lelőhelyen gránátot is bányászhatnak a látogatók! Granatschlucht szurdok: romantikus pihenőhely vízeséssel, kilátóval, függőhíddal. Nyitva május és október között. Belépő: 9,90 euró/felnőtt és 4,90 euró/gyerek, családi jegy 20 euró.

Funnypark Döbriach, szabadidőpark a tó mellett

Sziklamászás: Döbriachban 10 éves kortól. Peter-Santner-Klettergarten, Seeboden

Erdei kötélpálya: Hochseilgarten Millstatt

GPS-kincskeresés Seebodenben

MÚZEUM

Sagamundo-Mesék Háza. Mondák, legendák, mágikus fantáziavilág (elsősorban a Millstättersee és Mirnock mesevilága) interaktív módon bemutatva.20% kedvezmény a MIC-al. ( Döbriach, Hauptplatz 8 ., www.sagamundo.at)

Burg Sommeregg (részletek)

Schloss Porcia, ingyenes belépés a MIC-al (részletek)

Römermuseum Teurnia (Lerndorf)

Bonsai Múzeum (Seeboden, Schlossau 44-46)

Frühmittelalter-Museum Carantana. Karintia legfontosabb koraközépkorral foglalkozó centruma. MIC kártyával ingyenes. (www.carantana.spittal-drau.at)

Erlebniswelt Eisenbahn: Ausztria legnagyobb modellvasútja. Nyitva:hétfő-szombat. Belépő: 7 euró/felnőtt és 3,50 euró/gyerek. ( 9800 Spittal/Drau, Neuer Platz 1, City Center, 1. Stock)

TÚRA

Bergbahn Goldeck (részletek)

Weltenberg Mirnock terület ideális a túrázásra. Hatalmas héttörzsű lucfenyők, számos gyógynövénnyel benépesített kert mellett haladhatunk el, miközben élvezhetjük a gyönyörű panorámát. Az utolsó métereket a csúcsig a 30 lépcsőből álló "Scala Paradisi"-n érhetjük el. Szintén a Mirnock kiránduló hegyen található a Kneipp-Panorama-Rundweg, a Kneipp tanításai alapján kialakított kiránduló út 800-1.200 m magasságban vezet. Útközben a gyerekek egy vízijátszótéren játszhatnak. Hütték, parasztgazdaságok pedig a megfáradt és éhes túrázókat várják. A Mirnock hegyen található 3 kis hegyi tóhoz is kirándulhatunk.

Tschiernock kirándulóhegy, 2088 m. Családi témautak, babakocsival is járható erdei tanösvény. Tschiernock Panoramastraße-n közelíthető meg.

Egelsee (650 m ), a tó gyönyörű környezetben fekszik.

Újdonság a Millstatti-tó partján kialakított "Rák túraösvény". A természetbarátok a Weirerbach patak mentén eredhetnek az egész Európában ritkaságnak számító kövi rák nyomába.

ALPESI PANORÁMAUTAK

Tschiernock Panoramastraße (MIC-al ingyenes). Sommereggeralm parkolóból könnyű, babakocsival is járható erdei tanösvény indul. Hütte.

Millstätter Almstraße (Schwaigeralm), MIC-al ingyenes

Lammersdorfer Almstraße, MIC-al ingyenes. Lammersdorferalm: látvány-sajtüzem. Játszótér.(www.lammersdorferhuette.at). Itt Almbrunnsteig: Kneipp útmutatásai alapján kialakított élmény-ösvény, központi témája a víz.

Goldeck Panoramastraße. A 14, 5 km hosszú alpesi panoráma út Zlanból indul. 10 hajtűkanyar után az út 1895 m magasban végződik: Seetal parkoló. Panoráma a Millstätti Alpokra és a Millstätter Seere, a Nockbergre, a Gailtaler Almra, a Karawankákra és ellátni egészen Villachig.Nyitva május közepétől októberig naponta 8.30-17 óráig. 12 euró/autó. (www.goldeckspittal.at)

 

Fotó: © Österreich Werbung, Fotograf: Nina Baumgartner

Tartomány:Karintia
Település:Seeboden
Cím:9871 Seeboden
GPS: 46° 47′ 42.0346″, 13° 35′ 48.40735″
Honlap: http://www.millstaettersee.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward