Apáca nyerte meg az olasz Voice-t

2014. június 6.

print Hetedhétország.hu

Apáca nyerte meg az olasz Voice-t

A 25 esztendős orsolyita apáca, Cristina nővér nyerte csütörtök este az olasz The Voice televíziós zenei tehetségkutató versenyt. 

A fekete apácaruhában, nyakában kereszttel a műsor színpadára álló Cristina Scuccia Istennek mondott köszönetet a győzelemért. 

A fiatal apáca valóságos internetszenzáció lett és a világsajtót is bejárta a neve, amikor a verseny márciusi adásában Alicia Keys amerikai énekesnő No One című dalával továbbjutott. A YouTube-ra felkerült bemutatkozó fellépést több mint 50 millióan látták.

A nővér első szereplésével igencsak meglepte a selejtezőben részt vevő énekeseket "vakon", a színpadnak háttal ülve hallgató zsűri tagjait - köztük a sokoldalú Rafaella Carrát -, amikor azok megfordulva azt látták, hogy egy apáca adta elő lenyűgözően a világhírű R&B énekes dalát.

A szicíliai Cristina nővérnek bizonygatnia kellett, hogy valóban apáca: "Teljesen igazi apáca vagyok" - mondta, amikor a zsűri egyik tagja rákérdezett erre. Beszélt arról is, azért ment el a tehetségkutatóba, hogy megossza az emberekkel azt az ajándékot, amit kapott, a hangját. Viccesen megjegyezte, talán kap egy telefonhívást Ferenc pápától. Emlékeztetett arra, hogy a pápa arra bíztatta őket, hirdessék az igét, ő pedig úgy érzi, szereplésével ezt teszi.

A nővér végül a rapper J-Ax csapatába került a tehetségkutatóban. Döntését azzal indokolta, hogy megfogadta, ha továbbjut, annak a zsűritagnak a csapatát választja, aki először megfordul őt hallva.

"Te meg én verhetetlenek vagyunk. Tudod, miért? Mert én vagyok az ördög, te meg a szentelt víz" - mondta J-Ax az apácának, akinek a színfalak mögött társai drukkoltak.

Cristina nővér csütörtöki győzelme után arról beszélt: hisz benne, hogy dalaival "Isten szépségét" adja át az embereknek. "Nem rajtam múlt, hogy itt vagyok, hanem annak, aki fönt van. Nem azért vagyok itt, mert így akartam karriert csinálni, hanem azért, mert egy üzenetet akarok közvetíteni" – idézte szavait a BBC News.

Az apáca a csütörtöki esti, élőben közvetített finálé előtt óriási népszerűségét "az öröm és a szeretet iránti szomjúságnak" tulajdonította, valamint " a szép és tiszta üzenetnek", amit továbbítani akar az embereknek. A milánói székhelyű orsolyiták rendjébe tartozó Cristina nővér arról is beszélt, hogy örömmel tér vissza a templomba, hogy a gyerekekkel énekeljen. A nővér a versenyen Cyndi Lauper Girls Just Want to Have Fun és Bon Jovi Livin' On A Prayer című számait is előadta.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play