Illemre nevelnék az orosz turistákat Toszkánában

2014. június 10.

print

Illemre nevelnék az orosz turistákat Toszkánában

Hogyan viselkedjünk az olasz tengerparton? - erről forgattak reklámfilmet Toszkánában az itt nyaraló orosz turisták számára, akik az olaszok szerint jómódúak, de nem ismerik a jó modort.

Hogyan viselkedjünk az olasz tengerparton? - erről forgattak reklámfilmet Toszkánában az itt nyaraló orosz turisták számára, akik az olaszok szerint jómódúak, de nem ismerik a jó modort.

 


Az oroszok előszeretettel költekeznek és bőséges borravalót hagynak az üzletekben és éttermekben. Ezért szívesen látott turisták a toszkánai Versilia tengerpartján, ahol számuk évről évre több mint ötven százalékkal emelkedik.

 


Versilia tengerpartja


Ugyanakkor az elegáns toszkán üdülőhelyen élő és dolgozó olaszok, valamint az olasz látogatók is úgy gondolják, hogy az oroszok nem ismerik az etikett legalapvetőbb szabályait. Ezért nevelési célzatú videoklippet készítettek számukra.

 


Az ötlet Salvatore Madonna vállalkozó ötlete volt. A Lucca városa közelében levő Versilia tengerpartján sorakozó luxusszállók tulajdonosaként ismert Madonna a hoteljeiben megszálló orosz turistákból él meg.

"Jól ismerem őket, és tudom, hogy gyakran másfajta viselkedésükkel ellenszenvet válthatnak ki az olaszokból, pedig egyszerűen arról van szó, hogy olaszok és oroszok különböző kultúrához tartoznak, és meg kell egymást ismerniük" - hangoztatta Salvatore Madonna.

Az egyik legjobb nevű olasz kommunikációs cég által forgatott videón Salvatore Madonna az Olaszországban élő orosz modellel, Ludmilla Radcsenkóval magyarázza el nagyon udvariasan, mit szabad és mit nem illik az itáliai tengerparton.

A filmen elhangzó tanácsok szerint az oroszoknak többet kell mosolyogni, mivel ezt az olaszok elvárják. Nem elég a busás borravaló, az olaszok azt szeretik, ha a vendég megdicséri a jó kávét, ha elbeszélget velük és közlékeny. Az oroszoknak azt is tanácsolják, hogy többször mondják azt, hogy grazie (köszönöm), amit az olaszok szintén az udvariasság jelének tekintenek.

Az oroszok egyszer és mindenkorra mondjanak le az ebéd utáni cappuccinóról, ne várják el, hogy az éttermekben minden fogás egyszerre kerüljön asztalra, mivel ez Olaszországban lehetetlen, és az itáliai éttermekben mindennek megvan a maga főzési ideje.

Végül az oroszok ne rendeljenek drága Solaia bort az Antinori pincékből, ha hozzá sima főtt halat esznek!

Toszkánában az orosz turisták képviselik a harmadik legnagyobb bejövő idegenforgalmi csoportot a japánok és kínaiak mögött. Az oroszok költik viszont a legtöbbet: fejenként átlagban több mint 1300 eurót (390 ezer forintot).

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play