Velencében esküszik George Clooney

2014. szeptember 27.

print

Velencében esküszik George Clooney

Ez a velencei hotel lesz a házigazdája történelmi freskókkal díszített szobáival George Clooney várva várt esküvőjének ezen a hétvégén.

Ez a velencei hotel lesz a házigazdája történelmi freskókkal díszített szobáival George Clooney várva várt esküvőjének ezen a hétvégén.

 


A velencei Canal Grandén található hétcsillagos Aman Canal Grande lesz a sztár lakodalmának színhelye, miután összekötötte a kezét Amal Alamuddin libanoni származású angol ügyvéddel.

 
A hotel a 450 éves Palazzo Papadopoliban nyílt meg, egy éjszaka ára 1000 fonttól 3200 fontig terjed.

 


Sok szobában még mindig megtalálhatók az eredeti freskók, a tölgy parkettás padló és a gyönyörű csillárok, mindez tökéletesen illik az Aman kortárs berendezésébe. 1550-ben épült és reneszánsz palotában volt Velence egyik legelső liftje, elektromossággal működő csillárjai és telefon rendszere.

 
A szálloda honlapján leírják az érkezőket köszöntő élményt: "A látogatók az Aman Canal Grande Venice-be általában hajóval érkeznek, és egy mólón kötnek ki, mely egyenesen a palazzo recepciójára vezet. A hall mennyezetével, történelmi freskóival és domborműjeivel régmúlt luxust idéz."

 
A recepcióból egy lépcsősor vezet fel a piano nobilre-re (nemes emelet), ahol egy elegáns pihenőszoba és egy bálterem található. Mellettük egy könyvtárszoba van kilátással a csatornára, valamint egy tetőterasz.

 
Clooney az ötcsillagos Hotel Cipriani-t is kibérelte. Diana hercegnő kedvence is csak privát motorcsónakkal érhető el - csak a vendégeinek. Az ugyanúgy lenyűgöző 15. századi palota a Giudecca szigeten található, kilátással a velencei lagúnára.

 


Hotel Cipriani


A Cipriani-ban más hírességek is szálltak már meg: Al Pacino, Jude Law, Uma Thurman és Owen Wilson (utóbbi Villám McQueen angol hangja- a szerk.). Ennek is gazdag a díszítése: selyem brokát berendezés, freskókkal borított falak és mennyezet.

Egy Los Angeles-i forrás szerint a meghívókon nem volt rajta a helyszín csak a repteret adták meg, ahonnan elfogják őket szállítani. Clooney menyasszonya közvetlenül a szombati ceremónia előtt érkezett Olaszországba. Csak 60 vendéget hívták, a legközelebbi barátokat és a családot. Clooneyékkal együtt pénteken érkezett Cindy Crawford, Matt Damon és Miguel Ferrer. A násznép tagjai között várhatóan megjelenik továbbá Angelina Jolie, Brad Pitt, Cate Blanchett, Sandra Bullock és a U2 énekese, Bono is.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play