Kevés a víz a Garda-tóban: a szigetekre gyalog is el lehet jutni

2023. február 23.

print Hetedhétország.hu

Kevés a víz a Garda-tóban: a szigetekre gyalog is el lehet jutni

Gyalog is megközelíthetővé vált San Biagio-szigete.

Olaszország folyói és tavai súlyos vízhiánytól szenvednek. Az észak-olaszországi Garda-tó vízszintje is történelmi mélypontra süllyedt, így a tóban lévő San Biagio kis szigetét szárazföldi úton el lehet érni.

San Biagio szigetének - más néven Isola dei Conigli (Nyulak szigete) - sok látogatója a vízszint süllyedése miatt ugyanis most már a tengerfenékről felszínre került vékony "járdán" sétálva érhetik el a kis szigetet.

Általában az Isola dei Conigli - amelyet azért neveztek így, mert egykor kis rágcsálók szállták meg - csak hajóval érhető el. A Garda-tó lombardiai partján, Brescia tartományban, Manerba település előtt található.

Szakértők szerint az elmúlt harminc évben a tó soha nem volt ilyen sekély, a Torchiótól az Isola dei Conigliig tartó séta is ezt bizonyítja.

Sokan vannak, akik kihasználják ezt a rendhagyó helyzetet, hogy elmenjenek a szigetecskére. Az a földsáv, amely a szárazföldi pontot a szigettel összeköti, kerékpáros-gyalogos ösvénnyé vált, amelyet sokan gyalog, kerékpárral, kutyával vagy gyerekkel járnak be.

 

San Biagio kis szigete, közismert nevén Isola dei Conigli (Nyulak szigete) egy kis ékszer, amelyet zöld rétek, ciprusok és virágzó bokrok jellemeznek. Ahogy a neve is mutatja, egyik különlegessége a számos szabadon élő nyúl jelenléte, amelyek már hozzászoktak az emberek társaságához.

Szép időben a sziget jól felszerelt, egy kis büfé-kioszkkal és illemhelyekkel. Napozóágyak is bérelhetők. Mivel a sziget magántulajdonban van, este 6 órakor bezár a nagyközönség előtt.

A sziget 2007 óta egy kemping tulajdonában van, ezért a bejutáshoz jegyet kell fizetni.

A sziget a Rocca di Manerba del Garda Természetvédelmi Terület része, amelyet a tó környéke biológiai sokféleségének tanulmányozására és védelmére hoztak létre.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play