Kiderült, hol a legjobb élni Olaszországban

2023. december 4.

print MTI/Hetedhétország.hu

Kiderült, hol a legjobb élni Olaszországban

Az országban ebben a városban a legmagasabb az egy főre jutó edzőtermek, uszodák és wellness-központok száma.

Jólétet, biztonságot, szolgáltatásokat tekintve az észak-olaszországi Udine áll az első helyen a százhét megyeszékhely életszínvonalát osztályozó felmérés szerint, amelyet az Il Sole 24 Ore gazdasági napilap közölt hétfőn.

Udinéban és térségében lehet a legjobban élni az országban

- olvasható a napilap 34. alkalommal készített felmérésében.

Ez az első alkalom, hogy Udine az élre került, tizenegy hellyel javítva tavaly elért helyezését. A második helyezett a tavalyi első, Bologna, a harmadik Trento. Az első tízbe bejutott Milánó, miközben Róma négy helyezést veszítve a harmincötödik helyen szerepel.

A városok rangsorát minden évben kilencven paraméter szerint állítják össze. Udine és környéke, ahol több mint fél millióan élnek, több rekordot is magáénak mondhat: az országban ott a legmagasabb az egy főre jutó edzőtermek, uszodák és wellness-központok száma. Kiválóan teljesít a kulturális és szabadidős kínálatot tekintve, valamint jó osztályzatot szerzett a közbiztonság, a környezetvédelem és a szolgáltatások terén is.

Udine tavaly óta 43 hellyel erősödött a vállalkozások fenntartásában, vagyis az utóbbi egy évben ott állt le a legkevesebb cég. Kiemelten jó az ott élők vagyoni helyzete és magas a fogyasztási mutató.

Az utolsók között kivétel nélkül dél-olaszországi városok vannak, kivételt a szardíniai Cagliari képvisel, amely a 23. helyet szerezte meg.

Az utolsó három Caltanisetta, Nápoly és Foggia, utóbbi Puglia tartományban.

A három déli várost elsősorban a népsűrűség, az újra erősödő bűnözés, az alacsony foglalkoztatottsági ráta, valamint a magas migrációs számok hátráltatják.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play