» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Yorkshire és Humber környéke

York: Nagy-Britannia legfestőibb utcája


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

York látnivalói.


Észak-Angliában York városát mindenképpen érdemes meglátogatni. Itt található a Minster of York, Anglia egyik legrégebbi temploma. A lenyűgöző katedrálist egy régi római erőd romjain alapították. A nyolcadik században itt épültek az első kegyhelyek.

A székesegyház jelenlegi formájában 1080 körül kezdődött. De 250 évbe telt, amíg a normann épület elkészült. A kölni dóm után a York Minster a második legnagyobb gótikus katedrális egész Észak-Európában. A templom különösen ismert 128 ólomüveg ablakáról, amelyek közül néhány több mint 900 éves. A keleti ablak akkora, mint egy teniszpálya, ezért a középkori üvegművészet legnagyobb területe a világon.

Középkori utcácska Nagy-Britannia legfestőibb utcája

Az angliai York városában lévő The Shambles (Zűrzavar) utcácskát választották Nagy-Britannia legfestőibb utcájának. 

Az észak-yorkshire-i York város egyik legnépszerűbb turistalátványosságának számító The Shambles utca bohókás házai még
a 15. században épültek és azóta is gondosan őrzik a macskakövekkel kirakott sétálóutca titokzatos, középkori hangulatát. A Google Street View által készített felmérés szerint a The Shambles bája még ma is elbűvöli a briteket, akik az első helyet adták neki a legfestőibb utcák versenyében.

A különleges szépségverseny második helyezettje az Anglia délnyugati részén található Bath város The Royal Crescent nevű utcája, a harmadik pedig az északkelet-angliai Newcastle-ben futó Grey Street lett. A felmérésben 11 ezer ember vett részt. A városok különböző kategóriákban versengtek egymással.

A felmérés szerint a szigetország déli partjánál elterülő Hampshire-i Stockbridge-ben lévő High Street kínálja a legínyencebb finomságokat, a bath-i Milson Street pedig a legjobb divatsétánynak járó elismerést kapta meg.

Ian Addyman szerint, akinek egy fotószaküzlete van a The Shambles-ben, az utcának sajátos "történelmi bája van" és mindig képes valami újat kínálni. "Egy igazi közösséget alkotnak itt a bolttulajdonosok és úgy vélem, hogy mindannyian kiváltságosnak érezzük magunkat, amiért egy ilyen gyönyörű helyen dolgozhatunk" - tette hozzá.Tartomány:Yorkshire és Humber környéke
Cím:York
GPS: 53° 57′ 32.5998″, -1° 4′ 53.52996″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward