Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben
1 2

Capestrano: Kapisztrán János-ház

#Magyar kapcsolat    

Az Abruzzo hegységben lévő Capestranóban látta meg a napvilágot 1386-ban az a későbbi szerzetes, aki Hunyadi Jánossal együtt diadalmas csapást mért a törökre Nándorfehérvárnál.

navigate_next

Cima Blockhaus

#Hegy és csúcs    

Az utolsó útszakaszon tilos a járművek áthaladása, és csak gyalog vagy kerékpárral közelíthető meg (ahol a Blockhaus fennsíkja és a Madonnina szobra található). Innen különböző gyalogos és hegymászó útvonalak indulnak.

navigate_next

Costa dei Trabocchi

#Adriai tengerpart     #Tengerpart    

A tengerpart a trabucco-ról kapta a nevét, ami a tengerparton vagy partközelben, cölöpökön álló, faszerkezetű, hagyományos halászati építmény.

navigate_next

Ferrovia dei Parchi

#Közlekedés     #Nápoly    

A Ferrovia dei Parchi vasútvonalat 1897-ben avatták fel a Sulmona-Isernia vonalon, hogy összeköttetést biztosítson Abruzzóból a Tirrén-tengeri oldalra és Nápolyba.

navigate_next

Frosinone

#Városok    

Frosinone 75 kilométerre fekszik Rómától. A festői Ciociara régió székhelye, mely kedvelt turistacélpont számos középkori városkája, apátsága és zöld mezői miatt.

navigate_next

Gran Sasso

#Hegy és csúcs    

Gran Sasso az Appenninek hegysége, legmagasabb csúcsa a Corno Grande (2912 m) valamint Európa legdélebbi gleccsere, a Calderone.

navigate_next

Lago di Scanno

#Tavak    

Míg a romantikusokat szívforma varázsolja el, a sportolókat és a természet szerelmeseit a zord és elbűvölő oldala vonzza: a szívalakú Lago di Scanno Abruzzo leglátványosabb és leglátogatottabb tava.

navigate_next

Madonna che scappa

#Esemény    

Abruzzo leghíresebb húsvéti eseménye.

navigate_next

Monte Rotondo

#Hegy és csúcs    

Monte Rotondo síterület nyáron kellemes kiránduló hely.

navigate_next
1 2

Régióválasztó

arrow_upward