Horvátország

Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben
1 2

Bilje vadászkastély

#Vár és kastély    

Az Eszéktől 10 km-re lévő vadászkastély a 18. század első felében épült, az akkor Közép- és Nyugat-Európa számára már elavultnak számító reneszánsz-korabarokk stílusban, amely azonban az Oszmán császárság határvidékén továbbra is fennmaradhatott.

navigate_next

Csáktornyai Öregvár

#Magyar kapcsolat     #Vár és kastély    

A Zrínyi-vár vagy Öregvár, amely a Habsburg Monarchia ezen részének fejlődésében kiemelt szerepet játszott Zrínyi családról kapta a nevét. A várban írta Zrínyi Miklós a Szigeti veszedelmet.

navigate_next

Medvevárban halt meg Janus Pannonius

#Vár és kastély     #Zágráb    

Medvevár (Medvedgrad) Zágráb központjától 10 km-re északra, a Medvednica-hegységben található.

navigate_next

Nasice Pejacsevich-vár

#Vár és kastély    

A Pejacsevich család egykori nasicei (Nekcse) birtokán két kastély is van egymás mellett: a 19. század elején épült nagy kastély, és a 20. század elején épült kis kastély, amelyet 1907-ben vettek birtokba.

navigate_next

Régi várak a Krka folyó mentén

#Vár és kastély    

A Krka folyó mentén számos középkori várrom található.

navigate_next

Ružica grad

#Vár és kastély    

Raholca várának tekintélyes romjai a város felett állnak.

navigate_next

Senj és a Nehaj-erőd

#Vár és kastély     #Városok    

Az Nehaj-erőd uralja a tengerparton fekvő Senj látképét, kiváló állapota miatt pedig a legfontosabb turistalátványosságok egyike.

navigate_next

Split – Diocletianus palotája

#Dalmácia     #Vár és kastély     #Városok     #Világörökség    

Split Horvátország déli részének egyik legfontosabb városa. Számos kultúrtörténeti kincsét az UNESCO védi, nem véletlen, hogy a város a világörökséglistán is megtalálható. Közülük is kiemelkedik a több mint 1700 évvel ezelőtt épült Diocletianus palota, amely Split szívében található.

navigate_next

Szentgyörgyi Öregvár

#Magyar kapcsolat     #Vár és kastély    

A Đurđevac nevet viselő egykori településtől északabbra, egy mocsaras területből kiemelkedő domb tetejére emelt várat 1448 körül Ernuszt Zsigmond pécsi püspök építtette, a törökök elleni védekezés, illetve az állandó nemesi torzsalkodások megfékezésére.

navigate_next

Trakošćani-kastély

#Vár és kastély    

A 13. században kisebb erődként épült épület a 19. században nyerte el végleges formáját, amikor akkori tulajdonosa, Draskovich György gróf neogótikus stílusú kastéllyá alakítja át, melyet egy romantikus tájpark és mesterséges tavacska övez. Ez Horvátország egyik legszebb és leglátogatottabb kastélya, melyet évente mint egy 65 000-en keresnek fel.

navigate_next
1 2

Régióválasztó

arrow_upward