» Horvátország

» Horvátország » Krapina-Zagorje


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A festői Desinić falu közelében, a szlovén határon, Zágrábtól mindössze 70 km-re fekvő Veliki Tabor igazi csemege mindenkinek, aki szereti a várakat.


A Hrvatsko Zagorje Desinić községében lévő vár legrégebbi része a 12. századból származik, mai arculatát a 16. században, a várat mint egy három évszázadon át uraló Rákay család idején nyerte el.

A Cilleiek 15. században épült erősségét 1502-ben Corvin János bán a Rákayaknak adta, akik egészen a 18. század végéig birtokolták.

A kastély történetét a Veronika Desinička és Cillei Frigyes beteljesületlen szerelméről szóló egyik legismertebb horvát romantikus história színesíti. Veronika és Frigyes, miután megszöktek a kastélyból, titokban egybekeltek, ám Frigyes apja, Cillei Hermann elfogta a szerelmespárt, s a fiú a toronyban, a lány pedig a várba befalazva lelte halálát.

Egy másik verzió szerint Veronika bűbájjal mentette meg Veliki Tabor-t a törököktől, mégpedig úgy, hogy a feldarabolt szalmát félelmetes lódarazsakká változtatta át, amelyek aztán elűzték a török támadókat.Tartomány:Krapina-Zagorje
Cím:Desinic
GPS: 46° 8′ 50.56656″, 15° 40′ 4.71072″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward