» Magyarország

» Magyarország » Pest » Budai-hegység


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat természetes élőhelyükön mutatja be a Budakeszi Vadaspark.


Budapest környékének egyik legkedveltebb ökoturisztikai célpontja a Budakeszi Vadaspark, amely évente kétszázezer látogatót fogad.

A parkot 1979-ben nyitották meg; célja a Magyarországon élő és európai vadfajok és házi állatok bemutatása. A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede.

 

A 3200 négyzetméteres területen a 21. századi elvárásoknak megfelelő kifutókban találkozhattak a látogatók az őshonos háziállatokkal: kecskékkel, nyulakkal, rackajuhokkal, szamárral, magyar tarka tehenekkel, mangalicákkal.

A parasztudvar részeként nagy területen kecskesimogatót és egy úgynevezett nyúlvárost alakítottak ki.

Erdész játszótér, a vadászati és a "madárbarát kert" tanösvény, Budakeszi Dinó Park, Budakeszi Kalandparkba is bővíti a látnivalókat.

A kisgyerekesek baba-mama kuckót, ingyenesen kölcsönözhető terepbabakocsikat, valamint az erdő játékos megismertetését szolgáló tematikus játszóterek és tanösvények hálózatát is megtalálják a parkban.

Dinó Park

A bemutatott őshüllőkhöz informatív fajleíró táblák tartoznak, és megtekinthető az első magyarországi
dinoszauruszlelet, a Hungarosaurus tormai méretarányos másolata. A leírások tartalmazzák a különböző fajtákra vonatkozó legfontosabb információkat, különös tekintettel a jelentősebb lelőhelyeikre, testfelépítésükre és táplálkozási szokásaikra.

A közel életnagyságú dinoszauruszok élethűen színesek, közülük hat mozgásra és hang kiadására is képes, két állatra pedig a gyerekek is felülhetnek. A Budakeszi Vadaspark bejáratán keresztül megközelíthető Dinó Parkhoz tematikus ajándékbolt, tekepálya és játszótér tartozik.

Új fejlesztések a Budakeszi Vadasparkban

Több új fejlesztéssel - madárröpdékkel, kifutókkal és foglalkoztató térrel - várja a 2022-ben tavaszi kirándulószezon kezdetére látogatóit a Budakeszi Vadaspark.

Az újdonságok közül a leglátványosabb a nyolc röpde és kifutó, amelyek 200 négyzetméteren - legmagasabb pontjain hatméteres belmagassággal - adnak otthont erdei madaraknak. Az új kifutó lehetőséget ad a Vadmacska fajmegőrzési program részeként a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal közösen megmentett vadmacska-kölykök tartós elhelyezésére.

A bejárat mellett több mint 80 látogató befogadására alkalmas foglalkoztató tér épült, amely pihenő és étkező, de a környezeti nevelési programok helyszínéül is szolgál. Kiépült 200 méter úthálózat, a hozzá tartozó közmű és elektromos vezetékekkel, amely mintegy 15 ezer négyzetméterrel bővíti a látogatható területet. Igazi különlegesség a tematikus játszótér és tanösvény, amely a méhek, darazsak fontosságára hívja fel a figyelmet.Tartomány:Pest
Település:Budakeszi
Cím:Budakeszi Vadaspark
GPS: 47° 31′ 30.24498″, 18° 55′ 24.14507″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward