» Magyarország

» Magyarország » Hajdú-Bihar » Eger

Debreceni Maskarádé

2022. február 14.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kéthetes farsangi forgataggal búcsúztatják a telet és köszöntik a tavaszt február 14-27. között Debrecenben.


Farsangi forgatag, maskarádé, mangalica fesztivál Debrecenben.

Két helyszínen, a Vojtina bábszínházban és a cívisváros főterén "maszkos alakoskodással, téltemető játékokkal, felvonulással tarkított zörgő-börgő zajkeltőkkel, álesküvői viccelődésekkel, végül Konc király és Cibere vajda, a bőség és a böjt urainak küzdelmével várják az érdeklődőket.

A programsorozat a Vojtina bábszínházban kezdődik, ahol Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak címmel alakoskodók viccelődéseivel szórakoztatják a nevetni vágyókat.

A 20. maskarádén városhírű komédiások, mások mellett a Szeredás együttes, a Kuckó művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa táncegyüttesek táncosai és a Vojtina társulat "csepűrágói csapnak csinnadrattát".

A mulatságok február 25-én a város főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren folytatódnak: ott lesz a Garagulya gólyalábas kompánia, a Bürkös zenekar muzsikája mellett pedig az éhüket is csillapíthatják a látogatók az idei mangalica fesztivál szakácsainak étkeiből.

Lesz táncház a főtéren, ahol a kéthetes farsangi forgatag zárásaként február 27-én rendhagyó, interaktív családi nappal vesznek búcsút a hideg, fagyos téltől, és köszöntik a tavaszt: maszkos, jelmezes alakok téltemető játékokkal űzik majd a telet.Tartomány:Hajdú-Bihar
Település:Debrecen
GPS: 47° 31′ 53.0364″, 21° 37′ 33.52152″
Időpont:2022. február 14.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward