» Magyarország

» Magyarország » Heves


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Európában egyedülálló, hófehér sódombot a felszínre törő, 65-68 °C-os hévíz hozta létre.


Sódomb

Egerszaló nevezetessége a 410 méter mélyről feltörő, 65-68 fokos hévízforrás, amely bizonyítottan gyógyhatású. A domboldalon lefolyó víz 120 négyzetméteres mészkőlerakódást épített, amelyet a köznyelv csak sódombnak nevez.

A hőforrás vize elsősorban reumatikus és gyomorpanaszok kezelésére, illetve rehabilitációra alkalmas - 1961-ben fedezték fel olaj után kutató geológusok.

A sódomb olyannyira egyedülálló, hogy az egész világban ehhez hasonlót csak Törökországban Pamukkaléban és a Yellowstone Nemzeti Parkban az Egyesült Államokban lehet találni.

Hunguest Saliris Termálfürdő – Egerszalók

A fürdő 1900 négyzetméter vízfelülettel rendelkezik, összesen 17 kül- és beltéri medencével – gyógyvizes ülőmedencék, barlang medence, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék, Kneipp-, visszhangmedencék biztosítják a pihenést.

1992-ben az egerszalóki termálvíz gyógyvíz minősítést kapott. A víz összetétele alapján a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos ásványvizek csoportjába sorolható, melynek kéntartalma is jelentős. A kalcium gyulladáscsökkentő hatású, a kén az ízületi porc fontos alkotóeleme.

Tanösvény

A kaptárkövek szintén az egyik legfőbb turistalátványossága a településnek.

Az egerszalóki kaptárköveket és sódombot bemutató sétaút lehetővé teszi, hogy a turisták, kutatók közvetlen közelről nézzék meg a természeti képződményeket, anélkül, hogy azok állaga sérülne.Tartomány:Heves
Település:Egerszalók
Cím:Egerszalóki Sódomb
GPS: 47° 52′ 12.8406″, 20° 19′ 25.79736″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward