» Olaszország

» Olaszország » Campania


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A szigetet az olaszok Isola Verdének, azaz "zöld szigetnek" nevezik a gazdag növénytakarójának köszönhetően. Ischia Olaszország egyik legjelentősebb turista célpontja: évente több mint 6 millióan látogatják.


Olaszországban, a Tirrén-tengeren, a Nápolyi Öbölben három csodás sziget található: Ischia, Capri, és Procida. Capri mellett, Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. A harmadik sziget, Procida pedig a legkisebb: egy festőien szép, és csendes sziget, de azt kevesebben keresik fel.

A szigetek közül Ischia a legnagyobb: 46 km2-es területével több mint négyszer nagyobb Caprinál. Az 58 ezer lakosú, vulkáni eredetű sziget Caprinál olcsóbb szállásokat kínál, népszerűsége vetekszik vele. Szépsége Caprihoz mérhető: narancs- és citromültetvények, mediterrán, és trópusi növények láthatók. A sziget napos déli részén pálmák, kókusz- és agavéfák is. A kevésbé napos északi részen pedig gesztenyefák, ciprusok, szőlőültetvények, mandula- és olajfák nőnek. A gazdag növénytakarónak köszönhetően Ischiát zöld szigetként (Isola Verde) is emlegetik.

A sziget vulkáni eredetű termálforrásai, és iszapfürdői is jelentősek: a jó minőségű termálszolgáltatások miatt is rengetegen utaznak ide.

Települései: Ischia, Barano d'Ischia, Casamicciola Terme, Forio, Lacco Ameno és Serra Fontana.

Eljutás Ischia szigetére: Ischia Nápoly és Pozzuoli kikötőjéből hajóval vagy komppal érhető el.

LÁTNIVALÓK

Ischia leglátogatottabb nevezetessége az Aragóniai kastély az Ischia-szigethez egy híddal csatlakozó hatalmas sziklán áll. Története az i.e. 5. századig nyúlik vissza. Ekkor építették legrégebbi részeit, köztük a két tornyot is, melyből az ellenséges flották mozgását tartották szemmel. 1441-ben V. Aragóniai Alfonz építtetett kőhidat a korábbi fahíd helyére és megerősíttette a vár falait is, hogy a lakosságnak még nagyobb védelmet nyújtson a kalóztámadásokkal szemben. A kilátás miatt is érdemes felkeresni.

A Guevara torony szintén Ischia egyik szimbóluma: a Castello Aragonese előtt áll, annak egyik védelmi tornyának romjaira húzták fel.

A 788 m magas Monte Epomeo, már nem aktív vulkán tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre. A vulkán a sziget Sant'Angelo települése felett magasodik. Sant'Angelo egy békés oázis a szigeten, annak ellenére, hogy szépsége miatt igen népszerű. Autókat nem engednek be.

Forio az egyik leghíresebb település. A tengerparti település két csodálatos villája (Villa La Colombaia és Villa La Mortella), és azok kertjei ismert, és érdekes nevezetességek. Forioban található Giardni Ravino is, amely egy csodálatos botanikus kert, amelyben Európa egyik leggazdagabb kaktuszgyűjteménye tekinthető meg. Azon kívül pálma- olaj-, citrom- és narancsfák is vannak itt. Legfőbb látnivalója a Museo Giardino di Lady Walton (Lady Walton kertmúzeuma), amelyet 1956-ban alapított a szigetre települő William Walton híres zeneszerző felesége és amely számos egzotikus növényfajt bemutató díszkert.

Forio szigorú öltözködési szabályokat vezetett be – még papucsot is viselni tilos. A szabálysértőket 500 euróig terjedő pénzbírsággal sújtják.
Barano egy kicsi, a turisták által ritkábban látogatott, nyugodt csendes hely.

Lacco Ameno látványossága a Fungus-szikla, természeti különlegesség, egy tengerből kiálló furcsa, zöld tufa-szikla.

STRANDOK

Számos népszerű homokos (sok esetben a vulkáni eredet miatt fekete homokos) strand található a szigeten. Több fürdőhelyen a termálvíz melegsége is élvezhető, ezért érdemes felfedezőútra indulni.

Népszerű strandok: Forio strandjai a Cava dell'Isola, a fiatalok körében a legnépszerűbb strand. A szintén forioi Citara az Epomeo lábánál található, az egyik legnépszerűbb strand, a tengervíz termálvízzel keveredik.

A Saint Montano öbölben található Lacco Omeno strand különleges abból a szempontból, hogy két hegy között található.

Az Ischia Pontében található Cataromana strand az egyik legszebb látványt nyújtja, valamint a termálvíznek köszönhetően itt télen is szoktak fürdeni.

A Fumarole strand Sant'Angelotól 30 perc alatt gyalog, vagy vízitaxival pár perc alatt érhető el. Sokan a sziget legjobb strandjának tartják, mivel széles, hosszú, tiszta, és nem is túl zsúfolt. Vulkáni eredetű, sötéthomokos strand.

A Fumarole strand mindenkinek, aki Ischiára látogat, kötelező. Itt a sziget vulkáni tevékenysége szabad szemmel is látható. Az ókorban a "fumarolákat", a vulkáni gőz- és gázkibocsátást, valamint a földből kiszabaduló hőt a test gyógyítására használták. A homokból felszálló gőzöket és buborékokat búvármaszkkal lehet megfigyelni a víz alatt.

Eljutás Ischia szigetére: Ischia Nápoly és Pozzuoli kikötőjéből hajóval vagy komppal érhető el.Tartomány:Campania
Település:Ischia
GPS: 40° 43′ 37.25904″, 13° 54′ 10.31616″
Honlap: http://www.ischiaonline.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward